derby

Nog een paar dagen slapen en dan is het weer zover.
Dan strijden de Blauw-Witten weer tegen de Blauw-Gelen voor de eer van de derby uit de Noorderkempen.
 
 

Dat moet beter ..... voor beide ploegen.

KSK Weelde heeft wat goed te maken tegenover zijn supporters, vorige matchdag ging den SK onderuit tegen Merksplas en dat na een nochtans redelijke eerste helft waar de beste kansen voor Weelde waren. Aan de cijfers op de eindscorebord valt echter niet meer te tornen : 4-0 ! Dat moet beter zondag tegen Poppel.
Ook Poppel hield een kater over aan de afgelopen wedstrijd, het verloor thuis van Vorselaar  met zware verliescijfers : 0-3 ! Dat moet ook beter tegen de zuiderburen van Weelde zullen ze daar denken.
De thuisploeg, KSK Weelde loopt tegen een 2 op 15 aan te hikken als tegen aartsrivaal Poppel wordt verloren. Dan zal de crisis pas compleet zijn na een mooie start van dit seizoen. Als we het klassement er eens bij nemen zien we dat Weelde na 11 wedstrijden met 17 punten de 6e plaats  inneemt. Ze staan daarmee net 10 punten achter de leiders in de reeks, White Star.
KFC Poppel heeft een slechte start genomen in deze competitie en heeft na 11 wedstrijden nog maar 3 overwinningen op zijn naam staan. Daarmee staan ze op de niet benijdenswaardige 13 plaats, maar hebben wel een voorlopig veilige voorsprong van 5 punten op de rode lantaarndragers uit Balen. Toch denk ik dat ze in Poppel met een bang hartje meer naar beneden dan naar boven kijken in de rangschikking. Het seizoen is echter nog pril en er kan nog veel gebeuren. Enkele goede prestaties kunnen beide ploegen er weer helemaal bovenop helpen.
 

Groot scherm voor wedstrijd Rode Duivels.

Als je echt van voetbal houdt kan je al vanaf 13.00h  terecht op de KSK velden aan Baetenheide om de allerkleinsten aan het werk te zien. Vanaf het fluitsignaal van 14.30H is het echter menens, dan begint de Hel van Weelde ! De matchbal voor deze 1e derby in 2e provinciale wordt geschonken door Garage Jochems.
Er is ook een groot scherm voorzien om de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales te volgen, de supporters hebben dus geen reden op thuis te blijven..