• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
donderdag 6 oktober 2022

KFC KSK kop

De meest noordelijke voetbalderby van ons land werd gisteren in Poppel beslecht. KSK Weelde kwam er op bezoek na een erg belabberde periode waarin het slechts 1 op 18 haalde. Beiden ploegen hadden de punten dus meer dan nodig om weg te geraken uit de degradatiezone. Na de heenmatch, toen door een superieur blauwwit gewonnen met 4-0, wilde KFC Poppel een en ander rechtzetten. Zowat 450 supporters wilden getuige zijn.

KFC -_KSK_-_hanen_op_veldPoppel draait geen al te best seizoen en zit al sinds het begin van de competitie in de staart van de rangschikking, Weelde kende een droomstart in tweede provinciale en verbleef tijdens de herfst bovenaan het klassement. Maar de laatste maanden bleef KSK zowat puntenloos en zakte het diep weg. De vele blessures zaten daar zeker voor iets tussen, toch hadden ze in Weelde al enige tijd op behoud gerekend.

De derby van gisterenmiddag bracht weer de nodige ambiance met zich mee. Vooraf toonden de jongsten van beide verenigingen wat ze in hun mars hadden in een onderling duel, en net voor de match knalde het vuurwerk weer de lucht in, deden de rookbommen hun ding en moest er gejaagd worden op vijf losgelaten hanen, hilarie alom dus.

Weelde startte het gretigst en al snel werd duidelijk dat de thuisploeg het opnieuw moeilijk zou krijgen tegen een beter voetballend blauwwit. Het eerste echte doelgevaar kwam er in minuut 12 toen “Matti” Byns diep werd gestuurd, hij miste echter. Niet veel later ging een afstandschot van Wagemans niet ver naast het kader en moest de sterk keepende Stef Van Rooy een knal van Brent Bax pareren.

Poppel dreigde maar eens mondjesmaat, in minuut 25 bijvoorbeeld toen Nick Weerman een solo afrondde met een schot dat echter precisie miste. Vijf minuten later werd het overwicht van de bezoekers bekroond. Een kopbal van Davy Wagemans werd nog geweerd door de Poppelse goalie, maar nadat Byns de rebound miste kon Arne Van de Pol de netten toch doen trillen… 0-1 !

KFC -_KSK_-_Dirk_Harezlak_maakte_de_0-2Amper drie minuten later scoorde Van de Pol  bijna opnieuw maar Van Rooy grabbelde de bal uit zijn voeten. Weelde loste daarna even het gaspedaal en Poppel dreigde even net voor de rust. Eerst moest Niels De Beck goed plat na een Poppelse vrije trap (Van Den Broeck) en aansluitend moesten twee goed getrapte hoekschoppen ontdaan worden door een sterke Weelde defensie, gedirigeerd door kapitein Stijn Laurijssen. Gescoord werd er niet meer voor de pauze.

   Na de koffie, met gebak zelfs voor onze reporter, zagen we een fellere thuisploeg dat met Jef Moonen (ipv Dries Schrauwen) een nieuwe man tussen de lijnen zette. Toch was ook nu de eerste kans voor Weelde, maar Van Rooy wist een poging van Wagemans teniet te doen.

Poppel pakte even over en Remco Van Den Broek probeerde het twee keer vanop afstand, telkens een metertje naast het doelhout. De eerste en enige gele kaart volgde ook toen Vince Van Raak in de 60ste minuut lokale aanvaller Weerman trakteerde op een stevige charge.

Weelde anticipeerde twee minuten later met een tegenaanval waarin de snelle Harezlak diep werd gestuurd. Hij plaatste de bal mooi langs Van Rooy, 0-2 voor KSK ! En daarmee leek de wedstrijd beslist. Poppel probeerde wel, in minuut 67 moest De Beck zich nog eens rekken voor een schot van thuisaanvoerder Bo Mateusen, maar Weelde speelde sterk in blok en loerde op de counter. Zo wist Harezlak nog eens uit te breken en kreeg ook een telkens goed gelanceerde Davy Wagemans nog een drietal kansen, telkens zonder succes echter. Ook Arne Van de Pol haalde nog eens uit van dichtbij, maar andermaal wist de ijzersterke Van Rooy Poppel te behoeden van een grotere achterstand.

Toch werd het nog 0-3 toen Arne Van de Pol (84’) zijn tweede van de dag tegen de netten wist te prikken na voorbereidend werk van Harezlak. Bij Poppel maakte men gewag van buitenspel, enkele omstanders bevestigden ons het tegendeel.  Even later kreeg Van de Pol trouwens een applausvervanging voor zijn puike prestatie.

Helemaal op het einde, in de 88ste minuut, kreeg Poppel nog een laatste kans op eerherstel. De bal ging na een woelige fase binnen de zestien namelijk op de stip na handspel. Jef Moonen kreeg de eer de penalty met succes te trappen, iets wat bij enkele familieleden nog heel wat emoties deed los weken. 1-3 bleef het ook, een verdiende zege voor KSK Weelde.

Achteraf

KFC -_KSK_-_Teleurstelling_bij_PoppelNa de wedstrijd veel ontgoocheling bij KFC Poppel, kapitein Bo Mateusen bleef lange tijd roerloos op het veld liggen en ook de rest staarde troosteloos voor zich uit. Trainer Stef Lieckens, zelf woonachtig in Weelde, was ook verbitterd, maar liet noteren dat Weelde de verdiende winnaar was. Toch wil hij de handdoek nog niet gooien en rekent hij erop de Poppel met twee overwinning nog in tweede provinciale kan blijven. Hopelijk valt de blessure van Remco Van Den Broek, uitgevallen in de 89ste minuut, nog mee en kan er op volle sterkte aan het seizoensslot begonnen worden.

Bij Weelde zat de sfeer er goed in na de derby. Het “tous ensemble” klonk luid uit de kleedkamers en ook de “1-3” werd nog luid gescandeerd. Toch was niet iedereen opgetogen bij blauwwit. Zo spraken we een ietwat beteuterde Davy Wagemans die zich vooral zelf tegen de kop kon slaan vanwege zijn gemiste kansen. “We winnen dan wel en pakken zo de broodnodige punten, maar ikzelf mis hier een drie- a viertal uitstekende kansen. Dat laat een serieuze smet na op onze zege”, aldus Davy die volgend seizoen Weelde zal verlaten voor reeksgenoot White Star.

Trainerswissel bij KSK Weelde

Er viel trouwens nog nieuws te rapen bij KSK Weelde. Naast Wagemans zal ook Bram Van Gorp blauwwit adieu zeggen, maar bovenal, ook trainer Jan Buylinckx heeft te kennen gegeven er na dit jaar mee te stoppen. Hij zal wellicht andere lucht gaan opsnuiven. Ook zijn vervanger is trouwens al bekend. Dat wordt Weeldenaar Mark Loeffen, eerder al speler en trainer van het eerste elftal van KSK.

FOTOREEKSDerby KFC Poppel - KSK Weelde 15 maart 2015

Tot slot nog de opstellingen van de ploegen :

Poppel :

Stef Van Rooy, Jeroen Verbeek, Guy Walschots, Dieter Van Gils, Dries Schrauwen (46’ Stef Moonen), Nick Weerman, Darren Verschueren, Bjorn Mateusen, Nathan Aernouts (82’ Jasper Moeskops), Remco Van Den Broek, Davy Haagen (70’ Rob Van Tilborg)

Weelde :

Niels De Beck, Stijn Laurijssen, Vince Van Raak, Rob Van Raak, Brent Bax, Martijn Van Breda (84’ Brent Verheyen), Matthias Byns (77’ Dries Van Loon), Dirk Harezlak, Arne Van de Pol (87’ Max Van Poppel), Martijn Van Loon, Davy Wagemans