• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zondag 2 oktober 2022

Flandria promoveert HEADING

KFC Flandria is er dan toch in geslaagd om te promoveren naar 3de provinciale. Nadat het nipt de titel miste in de reguliere competitie pakte geel-zwart wel het ticket via de eindronde.

Flandria promotie AmbianceFlandria kende een geweldig seizoen in 4de provinciale E afgelopen maanden. Het stond lange tijd bovenaan de rangschikking, maar kon die positie niet behouden in de terugronde. Zo moest het uiteindelijk Netezonen laten voorgaan met slechts 1 schamel puntje, een zure appel !

De Ravelse voetbalclub had namelijk serieuze investeringen gedaan om kampioen te kunnen spelen. De gedane transfers rendeerden wel, maar enkele mindere wedstrijden deden hun uiteindelijk toch de das om.

Er was echter nog een kans op promotie via de eindronde. Trainer Jefke Van Breda deed er dan ook alles aan om de teleurstelling snel te verwerken en de batterijen nog eens op te laden voor 2 heen- en terugwedstrijden.Flandria promotie 1 0

In de eerste ronde van de na-competitie nam Flandria het op tegen Mol Rauw. Na een 0-3 uitzege leek de eerste klip al genomen, maar op de terreinen aan de Raaftuinweg toonden de Mollenaars hun tanden en kroop Flandria nog door het oog van de naald na 2-4 verlies.

Flandria promotie spelers vierenIn ronde twee moest er gespeeld worden tegen Leest United en bij winst zou promotie een feit zijn. Het eerste duel, op het veld van de Mechelse club, eindigde op 2-4. Toch liep het afgelopen donderdag niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Leest bleek een goed voetballende ploeg, maar miste duidelijk efficiëntie. Zo stopte de Ravelse goalie Nick Van Gils onder andere twee strafschoppen. En laten ze in Ravels nu net wel efficiënt zijn, de club scoorde in hun reeks veruit het meeste doelpunten.

 

MATCH VAN DE WAARHEID

 

Flandria promotie champagneEn toch was het nog wat bibberen gisteren bij de terugmatch. De vele honderden toeschouwers, de ene als wat fraaier uitgedost dan de andere, moesten zich massaal achter hun thuisploeg zetten.

Leest United begon immers het best aan de partij en drukte Flandria aanvankelijk tot ver over de middellijn. Dat leverde hen echter geen noemenswaardige kansen op, het was integendeel Ravels dat via de counter gevaarlijker werd. Zo strandde een lob van de aalvlugge Daan Van Hal in de 20ste minuut op de deklat. Verder was de uitstekend keepende Jarne Van Den Bogaert ondermeer Van Assouw en Hakkens nog te snel af.

Net voor de pauze kreeg Flandria bijna het deksel op de neus, maar Nick Van Gils uitpakte met een hoognodige save op de lijn.

De tweede helft begon met een noodzakelijke wissel van Dries Dewitte die zijn enkel blesseerde, in zijn plaats kwam Jan Hofkens.

Flandria promotie supportersToen het geel en zwarte rookgordijn was opgetrokken toonde de thuisploeg zich al snel via Kevin Van Assouw, het bleef echter nog 0-0. Ook Leest kreeg een goeie kans via Van Dooren maar ook nu bleef succes uit.

Het spel ging nu snel op en neer en even later werd een schot van Van Hal op miraculeuze wijze van de lijn gered door de bezoekende doelman. Aan de andere kant kwam ook Goossens dicht bij de openingstreffer.

In de 69ste minuut was het eindelijk zover. Daan Van Hal zette Hakkens alleen voor doel en die wist Van Den Bogaert eindelijk te verschalken. 1-0 en feest in de tribune en naast het veld.

Flandria promotie op naar 3deT1 Jef Van Breda greep meteen in en zette de robuuste Mike Van Engelen in plaats van Hakkens. Flandria ging door op zijn elan, maar ook een schuiver van de goed spelende Robin Visser ging niet tegen de touwen.

In minuut 75 werd het plots 1-1 toen een schot op doel via de paal terug het veld in kwam en Gert De Rooster van kortbij Nick Van Gils geen kans gaf.

Leest leefde weer even op, maar amper vier minuten later gaf de uitgebroken Van Assouw de doodsteek met een fraaie 2-1. De match was gespeeld. In de 89ste minuut zette Robin Visser het puntjes helemaal op de “i” door de 3-1 tegen het net te prikken.

En zo kon het feest in Ravels beginnen. De supporters werden uitvoerig bedankt voor hun steun en toen de flessen champagne boven werden gehaald ging het hek helemaal van de dam. De promotie naar 3de werd nog lang gevierd !

 

POPPEL BLIJFT IN DERDE !

 

thumb FC PoppelBNog meer goed nieuws viel er in Poppel te rapen. Onze meest noordelijke voetbalclub speelde geen al te best seizoen in 3de provinciale A en flirtte lange tijd met een rechtstreekse degradatie. Een behoorlijke terugronde deed hen uiteindelijk op de 13de plaats eindigen en zo kwam KFC Poppel terecht in een soort driehoek tornooi waarin het moest spelen tegen de 13de uit het klassement van de andere twee reeksen in 3de provinciale.

Daarin speelde Poppel 1-1 gelijk tegen Kessel en won het tegen Halle met 0-4. Het was dus afhankelijk van de uitslag van de beslissende match tussen Kessel en Halle. Kessel moest met minstens 4-0 winnen, het bleef echter steken op 2-0 en zo blijft Poppel in 3de provinciale. Zo kunnen we nu reeds uitkijken naar de derby’s tussen Flandria en Poppel volgend seizoen.

 

WEELDE EINDIGDE 7de.

 

thumb ksk weeldeTer vervollediging van het voetbalnieuws geven we nog even mee dat KSK Weelde in 2de provinciale B een knap seizoen speelde. In de heenronde draaide het zelfs met in de top 5, maar na de winterstop moest het wat inbinden. Toch eindigde blauw-wit knap 7de, een stuk boven de middenmoot.

Zo kunnen we uiteindelijk al onze clubs feliciteren met hun prestaties. Proficiat en tot volgend seizoen !

 

FOTOREPORTAGE : FLANDRIA - LEEST 13 mei 2018 (PdR)