leandro fernandes

Voetbal is tegenwoordig overal hot, ook bij ons op Rawepo.

Wie ons regelmatig volgt weet nog dat we enkele jaren terug aandacht hebben besteed aan de transfer van een jonge voetballer die in Ravels-Eel woonde, Leandro Fernandes.

Tornooi in de VS.

Toen Leandro op 16 jarige leeftijd naar Italië trok fronste men bij PSV de wenkbrauwen. Hoe kon deze jonge speler die ze onder hun hoede hadden het grote PSV in de steek laten voor een andere club.

Laat het nu net zo zijn dat die andere club een absolute grootmacht is onder de wereldclubs die de laatste 30jaar het Europese clubvoetbal hebben beheerst en ik zou ook niet langer aarzelen. Als de Oude Dame ofwel Juventus komt aankloppen  zullen weinige voetballers aarzelen en dat deed ook Leandro niet. Hij voelde zich al even niet meer lekker in zijn vel bij PSV dat hem niet in de basis elf van de U19 nodig had en hem wou restylen tot een ander soort voetballer.

leandro newcarJuventus.

Zo verkaste hij dus naar Italië en daar speelt hij nu in de U19 van Juve. Deze zomer wordt naar alle waarschijnlijkheid zijn contract open gebroken na het tornooi dat hij zal spelen in de VS met de selectie van Juventus. Hier komen ook topclubs als Benfica, Real Madrid en Bayern Munchen aan de aftrap zodat jonge Leandro zich zeker in de kijker zal kunnen spelen als hij speelminuten krijgt.

Mama Paula is ondertussen gestopt met haar baan bij "Poetshulp en Werk" in Poppel nadat Leandro zijn lucratieve contract had binnen gehaald bij Juve. Later in ’t jaar verhuist ze naar Italië met de kleinste kinderen, papa José blijft voorlopig hier in verband met zijn verblijfsvergunning. Leandro zelf verblijft al een half jaar in een luxe hotel waarvan Juventus zelf eigenaar is. Er wordt nu naar woning uitgekeken en school voor de kleintjes.

Momenteel vliegt de familie 1 keer per 2 weken naar Turijn om wedstrijden bij te wonen en komt Leandro om de veertien dagen een weekend naar hier.