IMG 0961 001

Ondanks een fraaie 2-0 overwinning op eigen veld tegen een stug Zandhoven mist KSK Weelde nipt het kampioenschap in 2de Provinciale. Hieronder een ruim verslag (Hugo D)

IMG 0856 001Zondag 1 mei werd er beslist over de titel in 2de Provinciale B.
KSK Weelde had de touwtjes hierover niet zelf meer in handen doordat Herselt 1 punt meer telde in de rangschikking. Zij gaven echter de nummer 3 partij terwijl KSK Weelde met Zandhoven de 8ste in de ogen keek.

De hoop was dus zeker nog aanwezig in de Blauw Witte rangen en dat was ook aan de supporters te zien.
Ruim voor de wedstrijd kwamen ze al toe en de sfeer werd er reeds ingebracht met hun muziekbox.
Voor de aftrap zorgden zijn met Wit-blauwe rookpluimen nog voor wat extra ambiance.

Het matchbegin was van Weldse kant eerder stroef waaraan je kon zien dat de zenuwen strak gespannen waren. Zandhoven had het meeste balbezit maar net als bij Weelde droegen hun aanvallen niet ver. Zo waren er in het begin van de wedstrijd geen kansen te noteren.
Toch kwam hierin stilaan verandering en moesten beide keepers een paar keer vol aan de bak. Tot Jorne Segers met de rust in zicht voor KSK Weelde wel een kans wist te verzilveren en de 1-0 op het scorebord zette.

IMG 0869 001Tijdens de rust sijpelde ook de stand van Herselt door(1-0), waardoor we nog steeds op 1 punt bleven.

De start van de 2de helft leek voor Weelde een sein om snel een 2de de doelpunt af te dwingen. Ze namen nu resoluut de match in handen, maar Papito, Senna en Jorne misten verschillende (open) kansen. Zo bleef er spanning in de match en stak ook Zandhoven weer de neus aan het venster.
Verschillende “hete” standjes voor ons doel deden de zenuwen oplopen. Maar de verdediging en onze keeper Ward Hoskens konden toch weer de nul op het bord houden en Jorne zorgde met z’n 2de van de namiddag dat de overwinning een feit was.

Spijtig genoeg was het niet voldoende om de titel binnen te halen. Herselt won namelijk ook hun wedstrijd. Wel bleven we natuurlijk 2de in de stand en werd KSK Weelde winnaar van de 3de periode. Daarnaast hadden we ook het minste tegendoelpunten en meest gescoorde goals.
Mooie statistieken.

Maar toch verdiende dit seizoen nog een leuk feestje. Frieten, snacks, (geestrijke) drank en DJ TAUW zorgden dat dat goed kwam.

 

En nu op naar de eindronde

 

Hiervoor kwam ’s Gravenwezel-Schilde uit de loting, de nummer 2 van 2de provinciale A. Deze ploeg blijkt een zeer hecht blok te zijn met slechts 16 tegendoelpunten op 30 wedstrijden. Kijken wat onze ploeg hiertegen kan laten zien.

De 1ste wedstrijd staat aanstaande donderdag 12 mei op het programma.
KSK Weelde speelt eerst uit en de wedstrijd start om 19u.
De terugwedstrijd zal zondag 15 mei op onze velden worden gespeeld. Aftrap om 15u.

Hopelijk kan onze 1ste ploeg ook deze wedstrijden weer rekenen op hun supporters!

 

1rawepo cameraFOTOREPORTAGE : KSK WEELDE - ZANDHOVEN (PdR) © RAWEPO

IMG 0945 001