IMG 4914

Gisterenavond is in Ravels de nieuwe kantine van KFC Flandria officieel in gebruik genomen.

Naar schatting 250 geïnteresseerden kwamen tijdens de opening een kijkje nemen in de werkelijk prachtige accommodatie aan de Raaftuinweg. Burgemeester Walter Luyten was vol lof over hetgeen hier op vrij korte termijn is verwezenlijkt.

IMG 4912Sportief vergaat het de Ravelse voetbalclub dan misschien wat minder, KFC Flandria draait mee in de middenmoot van 4de provinciale E, maar de club blijft desondanks een echte familie met vele supporters en gemotiveerde vrijwilligers. De kantine draait doorgaans op volle toeren, maar was hoognodig aan renovatie toe. En daar is men in Ravels intussen enorm in geslaagd.

De plannen waren er al enige tijd, maar sinds de koe echt bij de horens werd gevat en de vergunningen werden afgeleverd, is alles in een razend tempo afgehandeld. Onze fotograaf Andre Vermeeren volgde de werken de afgelopen zeven maanden een beetje en legde een en ander vast op de gevoelige plaat. Op bijgevoegde fotoreportage is te zien hoe alles mekaar perfect opvolgde.

Het gebouw, 50 bij 10 meter in omvang, bevat naast de kantine zelf ook een gloednieuwe sanitaire ruimte, een handige en ruime keuken met een grote opslagplaats, een vergaderlokaal en op de bovenverdieping naast nog een opslaglokaal, een indrukwekkende vip-ruimte waar 70 zitplaatsen zijn voorzien.

IMG 4924Het paradepaardje is echter de kantine zelf, die is eigenlijk nationaal voetbal waardig. En wat er meteen in het oog springt is de imposante toog. Die is niet enkel indrukwekkend vanwege zijn lengte van 12 meter, maar vooral omdat hij is afgewerkt in oogverblindend marmer. Hier kan al eens met de vuist op en toog geslagen worden ! Een volledig nieuwe tapinstallatie inclusief koelkasten en enkele grote “flat screen” schermen maken het plaatje compleet.

IMG 4922Burgemeester Walter Luyten kwam samen met tal van schepenen van onze gemeente zijn betrokkenheid tonen en sprak het bestuur, de leden, de vrijwilligers en de sympathisanten maar al te graag toe. Hij stak niet onder stoelen of banken hoeveel bewondering hij had voor deze realisatie en dat op zo'n korte termijn. Hij bedankte KFC Flandria voor de goede samenwerking met de gemeente en had ook niks dan lof voor de vele vrijwilligers, helpende handen en ondernemers die aan dit project hebben meegewerkt. Hij benadrukte in zijn speech nogmaals hoe belangrijk het verenigingsleven ook is voor een gemeente als Ravels. "Clubs als Flandria zorgen voor een grote verbondenheid binnen onze gemeenschap en zijn dan ook erg belangrijk voor Ravels", tekenden wij op.

IMG 4923Ook Voorzitter Frans Van Breda kwam nog even aan het woord. Op zijn gekende wijze bracht hij hulde aan de iedereen die hierbij geholpen heeft. Hij liet ook weten dat de bouw van deze accommodatie, de totale kost ligt rond de € 300.000, er nooit had kunnen komen zonder de enorme steun en hulp van enkele bevriende aannemers en zakenlui. Zonder anderen tekort te doen was hij vooral enthousiast over de door Tuytelaers Natuursteen beklede toog. " Wij hebben de schoonste toog van heel België", liet Frans zich meerdere malen ontvallen.

Hieraan zullen de komende jaren zonder twijfel nog vele smakelijke verhalen verteld worden. KFC Flandria kan er in ieder geval weer vele jaren tegenaan.

 

 

 

1rawepo cameraFotoreportage bouw & receptie © RAWEPO

Gedurende de bouw stond onze fotograaf Andreas Vermeeren regelmatig met de camera in de aanslag om de vorderingen vast te leggen.

Patrick De Rijk was dan weer op de receptie paraat als onze vaste reporter van dienst.

 

20160718 125121