groenen jackie

Het Europees Kampioenschap Damesvoetbal is al een week bezig bij onze Noorderburen die gastheer zijn voor dit EK.

Het mooiste van al is het feit dat morgenavond Nederland en België in Tilburg tegenover elkaar staan in een match met grote inzet voor (vooral) het Belgische elftal.

 

Stofzuiger van Nederlandse elftal is een slim blondje uit Poppel.

Het toeval wil nu dat één der beste Nederlandse dames speelt voor de Duitse topper FFC Frankfurt. Na een ommetje via Chelsea speelt Jackie nu al een tijdje voor Frankfurt waarbij ze ook mocht participeren aan de Champions League.  Dat Jackie met het legendarische nummer 14 speelt zal wel geen toeval zijn zeker.... 

Door de Nederlandse commentatoren wordt ze bestempeld als de stofzuiger op het middenveld die alles controleert. Zeker in de eerste match tegen de Noren was ze outstanding en alom tegenwoordig.

De Nederlandse dames zijn bijna safe voor de volgende ronde en hoeven dus niet persé te winnen, een gelijkspel volstaat. De Belgische Red Flames kunnen echter nog uit de boot vallen want ook Denemarken en Noorwegen maken nog kans om door te stoten naar de kwartfinales. België heeft net als Denemarken 3 punten, Noorwegen heeft voorlopig nul punten gescoord maar indien ze winnen tegen de Denen komen ook zij op drie stuks. Als België dan verliest tegen de Nederlanders kan het nog in nauwe schoentje komen….

De Belgen moeten eigenlijk gewoon winnen van de Nederlanders om zeker te zijn van een plaatsje in de kwartfinales.

Hoewel we een grote boon hebben voor Jackie Groenen zouden we liever hebben dat de Nederlandse ploeg morgen een offday heeft en de Belgen verder gaan. Zelf zijn ze toch al zo goed als geplaatst want we zien Norwegen niet winnen van de Oranje Leeuwinnen. Hopelijk komen ze elkaar later in het kampioenschap nog een keer tegen en mogen de beste dan winnen…