• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zondag 2 oktober 2022
Bekerfinale Staalhard
Onder een massale belangstelling hebben zowel Giel als Staalhard uit Poppel er in de Tielense sporthal een spectaculaire bekerfinale van gemaakt welke eindigde met een hitchcock-scenario. Na het laatste fluitsignaal stond het 5 tegen 5, zodat strafschoppen het pleit moesten beslechten. Staalhard haald het daarin en pakt zo dit seizoen de dubbel !

Staalhard bekerfinaleStaalhard Poppel pakte enkele weken geleden reeds de titel in de 2de afdeling van de Kempische ZaalVoetbalBond (KZVB). Het was dit jaar een maatje te sterk en won 19 van zijn 20 wedstrijden, 1 keer werd gelijk gespeeld. Maar ook in de Beker van de Kempen legde het een feilloos parcours af. Al vanaf de poule-indeling ging het voortreffelijk. Zo werd het bij hun ingedeelde Easyboys Poppel uit de 1ste afdeling al in de eerste match wandelen gestuurd, het begin van een uitstekende bekercampagne. Na winst in de halve finale tegen Tielen stond afgelopen zaterdag Giel te wachten.

Een goed georganiseerd Giel had ook gezien met welk machtsvertoon Staalhard de competitie in 2A had gedomineerd en ving zijn opponent in blok op. De taktiek loonde meteen want Stijn Leys tikte al na twee minuten een scherpe counter voorbij doelman Hutten : 1 - 0.

Nadat Giel via Thomas Piedfort op vrije trap de lat trof en Michiel Delsemme op links een wenkende kans onbenut liet, leek Staalhard stilaan onder stoom te komen. Net op dat moment kregen ze een tweede tegengoal te slikken via Domien Van Den Putte die een collectieve aanval mooi afrondde : 2-0 (8').

Giel leek even losgeslagen maar de gezangen en het trommelgeroffel van de aanhang in de tribune vielen snel stil toen Staalhard keihard terugsloeg via Koen De Bont : 2-1 (9'). Staalhard herstelde nu het evenwicht en het was dan ook niet verrassend dat Rob Van Tilborg vanop links de gelijkmaker voorbij René Proost kanjerde : 2-2 (13').

Giel had bijzonder weinig tijd nodig om zich te herpakken en een minuut na de gelijkmaker tikte Stijn Leys met een lobbal de 3-2 binnen. Een weinig later zorgde de gevaarlijkste Gielenaar voor de 4-2 (15') en leek Staalhard voor een zeer moeilijke klus te komen staan.

In zaalvoetbal kan het echter snel keren en een wilskrachtig Staalhard vocht moedig terug en lukte zowaar nog voor de rust alles weer recht te zetten. Robin Van Lieshout (19') en Floris Wassing in de slotseconden zorgden voor een spectaculaire 4-4 ruststand.

ZVC Staalhard_pakt_beker_2014-800Onmiddellijk na de herneming gaf Giel weer een hamerslag aan zijn tegenstander door via Sam Baeyens weer op voorsprong te klimmen : 5-4. Het spel ging nu snel op en af zonder echte doelkansen maar het was wel Giel dat voortdurend op weg leek om de voorsprong uit te gaan bouwen. Dit gebeurde niet en het was integendeel Robin Van Lieshout die het Poppelse legioen op de tribiunes in vuur en vlam zette met de 5-5 gelijkmaker (15').

In de slotfase nam de spanning met de minuut toe en Giel kende pech toen ze op counter een knappe voorzet richting Stijn Leys nog zagen gekeerd worden door Robin Van Lieshout die via een snelle reflex de bal nog via de paal van het eigen doel kon wegtikken. En in de slotminuut moest doelman Hutten met een knappe safe nog een schot van Stijn Leys keren zodat verlengingen onvermijdbaar waren.

Hierin gebeurde zo goed als niks en enkel een tweede (ongelukkige) gele kaart voor Koen De Bont was goed voor een vermelding. Giel dierf geen risico's te nemen met deze man-meer-situatie en dus moesten penalty's de beslissing brengen.

Hierin mistte de onfortuinlijke Thomas Piedfort de eerste Gielse trap en niemand mistte verder zodat de beker na een zeer knappe finale mee naar Poppel vertrok. Voor Team ZVC Staalhard was dit de 2de bekeroverwinning op rij. Proficiat gasten !

De ploegopstellingen :

Giel : René Proost, Michiel Delsemme, Bart Piedfort, Jonas Proost, Sam Baeyens, Stijn Leys,
Thomas Piedfort en Domien Van Den Putte. Coach : Erich Voeten.

Staalhard : Dries Hutten, Darren Verschueren, Nick Vloemans, Rob Van Tilborg,
Robin Van Lieshout, Koen De Bont en Floris Wassing. Coach : Bernard Armakye

Afgelopen seizoen klaarde Staalhard de klus met volgende equipe (complete kern) : Danny Bols - Dries Hutten - Tom Huyben - Jelle Moeskops - Nick Vloemans - Koen De Bont - Jasper Moeskops - Stijn Van Gils - Rob Van Tilborg - Darren Verschueren - Joey Verschueren - Floris Wassing - Robin Van Lieshout - Jan Van Tilborg - Davy Haagen - Leo Van Loon - Kris Van Hees - Paul Dries - Jan Poets - Bernard Armakye