staalhard2020

Vorige week vrijdag stond in het Molenslop te Weelde een belangrijke zaalvoetbalmatch op het programma.

De lokale ploeg ZVC Staalhard, met voornamelijk spelers uit Poppel moest het opnemen tegen een team uit Tielen, UNLIMITED A, en die zullen het geweten hebben….

ZVC Staalhard – UNLIMITED A  9 – 1

Staalhard legt de druk er meteen op en na 1 minuut legt Kenneth Claes de bal al in het doel, een schitterende start van de match. Staalhard blijft constant in balbezit en 5 minuten later scoort Kenneth Claes opnieuw: 2 – 0. Dan komen de bezoekers toch enkele malen opzetten maar doelman Aaron Lieckens laat zich niet verschalken.

De twee jeugdtalenten Senne Vansweefelt en Senna Van Gorp die pas hun eerste seizoen spelen bij Staalhard moeten niet onder doen voor de rest en net voor rust scoort Senna Van Gorp van dicht bij boven in doel: 3 – 0.

Interim-coach Bernard Armakaye weet de ploeg te motiveren tijdens de rust, hij benadrukt dat de wedstrijd nog niet voorbij is en hier werd gehoor aan gegeven. Na 5 minuten scoort Robin “de slang” Van Lieshout het vierde doelpunt van Staalhard. Toch geven de mannen van Tielen het niet op en komen ook nog een paar keer opzetten maar de paal weerhoudt hen van een doelpunt. En daar is Kenneth Claes weer met een flits: 5 – 0.

De supporters gaan uit hun dak, dit hadden ze niet verwacht.

Drie minuten later is het weer bingo, nu mag Floris Wassing ook zijn doelpuntje meepikken. Het gaat snel en er is in deze fase van de wedstrijd alleen maar eenrichtingsverkeer, UNLIMITED zit erdoor en kan geen vuist meer maken. Op 4 minuten tijd worden er 3 doelpunten gescoord, de vierde goal voor Kenneth Claes.

Het jeugdtalent Senne Vansweefelt legt met een eenmansactie de 8 – 0 binnen en de taaie laatste man Rob Van Tilborg zorgt voor de 9 – 0 cijfers. Het doorzettingsvermogen van de Tielenaars wordt toch beloond: Johan Leysen legt de eindstand vast: 9 – 1. Staalhard bekert verder en gaat naar de 1/4 finale. Hier zullen ze thuis het opnemen tegen De Droezen van 2A, uit Turnhout.

Staalhard: Lieckens Aaron – Claes Kenneth – Van Lieshout Robin – Van Gorp Senna -     Vansweefelt Senne – Verschueren Darren – Wassing Floris – Van Tilborg Rob – Terreinverantwoordelijke / Coach : Bernard Armakaye

UNLIMITED A: Marinus Tim – Auwers Joppe – Leysen Jonas – Embrechts Stef – Van Ammel Tom – Geerts Jonas – Druyts Niels.