• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zaterdag 1 oktober 2022

IMG 1536 001

In het voetbal zijn we nog slechts enkele matchen van de winterstop verwijderd, wat ons betreft hoogtijd om eens een blik te werpen achter de schermen van onze 3 lokale ploegen.

KSK WEELDE MOET AAN DE BAK

 

IMG 8929De eerste ploeg van Weelde kende vorig jaar een zorgeloos seizoen waarin het als 7de afsloot, met de nodige ambitie keek men dan ook uit naar het huidige. Die verwachtingen kregen intussen al een flinke knauw, want na een bijzonder zwakke reeks waarin het zelfs 0 op 15 haalde zakte Weelde ver terug in de stand in 2de provinciale B. Vooral in eigen huis liep het vaak spaak en vooral dat, met een spiksplinternieuwe kantine langs de lijn, was een doorn in het oog van het bestuur van blauw-wit.

En wie staat dan meestal in voor de gevolgen… juist ja, de trainer. En dus werd Patrick Marcelis, vroeger nog even speler van KSK en sinds begin dit seizoen de opvolger van de gestopte Mark Loeffen, de laan uit gestuurd. Als opvolger werd diens assistent Stijn Laurijssen naar voor geschoven. Stijn was tot vorig seizoen nog een vaste waarde in het eerste elftal en zag een carrière als hoofdcoach eerder als iets voor binnen een jaar of twee. Toch aanvaardde hij de job. Bij zijn vuurdoop in Bevel werd er ondanks een goede wedstrijd nog met 4-2 verloren, maar afgelopen zondag konden wel drie punten bijgeteld worden na een 3-0 overwinning tegen White Star.

In Weelde hoopt men nu op een positieve wending, ondanks de vele geblesseerden en de schorsingen. Het is nu aan Laurijssen om Weelde in 2de provinciale te houden. Met wat meer vertrouwen mag dat geen probleem vormen voor dit KSK dat toch heel wat kwaliteiten binnen de ploeg heeft. Morgen speelt men op het veld van Herselt.

 

KFC POPPEL STARTTE BIJZONDER KNAP, MORGEN DERBY TEGEN DOSKO

IMG 8776

In 3de provinciale A ging KFC Poppel lange tijd aan kop in de rangschikking. Het onverwacht goede presteren leidde zelfs tot het behalen van de eerste periodetitel en dus speelt geel-blauw sowieso d eindronde voor promotie op het einde van het seizoen. Dat het de laatste weken iets minder draaide vindt men dus niet zo’n probleem. Vorige zondag werd er wat ongelukkig met 1-0 verloren bij Wijnegem en zo zakte Poppel naar de 4de plek. Maar morgen zal het team er weer voluit voor gaan. Dan staat namelijk de derby tegen Dosko uit Baarle Hertog gepland.

Dat wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Dosko staat in de middenmoot, maar zal zijn vel zeker duur verkopen. Het feit dat er bij beide ploegen gewezen teamgenoten zitten zal de strijd alleen maar feller maken. Men rekent in Poppel dan ook op een ruime belangstelling voor dit burentreffen. De aanvang is om 14u30.

 

KFC FLANDRIA MET UPS & DOWNS

IMG 8797 001

Dit jaar is er jammerlijk geen dorpsderby gezien het eerste elftal van Ravels werd ingedeeld in 3de provinciale C. En daarin loopt het niet echt zoals gewenst. Met vier verloren wedstrijden op rij, vorige week nog uit bij Arendonk met 1-0, is de ploeg van trainer Jef Van Breda intussen gezakt naar positie 12. En om uit de gevarenzone te geraken is een overwinning meer dan welkom.

Of dat vanavond al gaat lukken is nog maar de vraag. Dan wordt er vanaf 19u30 partij gegeven aan het tweede geklasseerde Zwaneven dat in zijn sterkste opstelling zal kunnen aantreden. Flandria mist Maes en Van Hal vanwege blessures en daarenboven zijn Affoh en Hakkens gekwetst. Maar met het thuispubliek achter de ploeg weet je maar nooit in Ravels.

 

Wij wensen al onze teams in ieder geval veel succes toe.