u13 2020 

Na de stunt van vorig seizoen als U12 ploeg begonnen de U13 deze avond aan een nieuw cup-avondtuur. 

Het blauw/wit van KSK Weelde werd dit seizoen ingeruild voor het Geel-blauw van KFC Poppel. 

Poppel als thuisbasis.

Dit seizoen is Poppel dan ook de thuisbasis voor onze spelers geboren in 2007.  De ploegen werden herverdeeld en kampen dit seizoen met een ongeziene blessurelast. 

De heenwedstrijd in de 1/8 finales van de jeugcup van het nieuwsblad op het sterke KFC Pulle werd dan ook met een bang hartje aangevat.  De eerste helft was dan ook licht in het voordeel van Pulle.  Wederom bleek echter dat onze verdediging een gesel is voor elke aanvaller.  Flankverdedigers Heyns, Devue en Haagen hielen hun mannetje alle kleuren van de regenboog zien.  Centrale verdediger Van Hees wordt in Pulle nu al omschreven als het 'beest van Poppel', de sterke spits van Pulle zal niet goed geslapen hebben. 

Ondanks de sterke verdediging kreeg de tegenstander toch enkele opgelegde mogelijkheden, keeper Adriaansen heeft echter goed opgelet hoe goalie Kapteins bij de grote jongens steeds de rots in de branding is.  Op de cruciale momenten hielden zijn saves de mannen van Weelde en Poppel in de match!  Caers was wederom de kracht op het middenveld en het aanvallend compartiment met Adriaansen, van Gils, Aerts, Pinet en Louro toonde zich super efficiënt! 

We gingen dan ook rusten met een 0-2 voorsprong.  Na de rust kon Pulle echter snel de aansluitingstreffer scoren en de wedstrijd dreigde alsnog te kantelen.  Even later beleefden de oudere supporters echter een flash-back van een jaar of  twintig.  Net zoals vader Erwin toen deed bij het eerste elftal van Poppel draaide Toon Haagen een corner rechtstreeks in doel.  Hij kon het moment niet beter gekozen hebben want na driekwart wedstrijd stond er 1-3 op het bord. 

In de slotfase lukte Robbe Adriaansen zelfs nog de 1-4 en maakte zijn hattrick compleet!  Een heel sterke collectieve prestatie van onze jonge kerels!  Volgende week woensdag om 18h wordt de terugwedstrijd gespeeld om 18h in Poppel. 

Hopelijk met veel supporters want 'we zijn nog niet aan de nieuw patatten.'  Het beloofd nog een moeilijke avond te worden tegen deze sterke tegenstander!

 

Statistieken

'10 0-1 Adriaansen - assist Haagen
'25 0-2 Adriaansen - assist Louro
'35 1-2 Doelpunt KFC Pulle
'40 1-3 Haagen (corner rechtstreeks binnen)
'55 1-4 Adriaansen - assist Caers

 

De ploeg van vandaag: 

Seppe Adriaansen (keeper), Vic Heyns, Wouter Aerts, Beau van Hees, Gilles Pinet, Sam Devue, Rik Caers, Bert van Gils, Ricardo Louro, Toon Haagen en Robbe Adriaansen