u13 WEELDE POPPEL

Zoals gevreesd stonden de U13 van Poppel en Weelde gisteren voor een onmogelijke opdracht, een beetje oneerlijk zelfs.... sportief gezien.

De heenwedstrijd van de kwartfinales in de jeugdcup moest afgewerkt worden tegen een provinciale ploeg in Duffel, die op zoek gingen naar glorie in de Jeugdcup. 

Topploeg in een hogere reeks dan Weelde/Poppel heeft weinig scrupules tegen klein (sportief) ploegje uit de Kempen...

De technische staf van Duffel gaf zonder verpinken toe dat hun elftal steeds bij de top in de provinciale reeksen had gespeeld tot en met vorig seizoen.  Inschrijven op gewestelijk niveau was voor hen geen probleem want anders kon hun selectieploeg misschien een gelijkwaardige tegenstander treffen. 

De massaal toegestroomde fans van Duffel lieten het niet aan hun hart komen.  Met oorverdovend vuurwerk, denigrerende spreekkoren en treiterige applauswissels deden ze er alles aan om de jongens van Poppel en Weelde zoveel mogelijk uit balans te brengen.  De plaatselijke doelman die erg hoog meespeelde mocht daarenboven de bal tot aan de middellijn met de handen beroeren. 

Als hij voorbijgelopen werd door ons aanvallers volgde een aanslag langs achter op de enkels.  De arbiter liet begaan en het lokale publiek kon hun lol niet op.  In het eerste deel van de wedstrijd was er echter nog niet veel sprake van euforie.  De Kempenzonen hadden namelijk het beste van het spel. 

Na de "Lucky" 1-0 goal nam geel-blauw gezwind over en voetbalde enkele kansen bij elkaar.  De grootste kans spatte uiteen op de paal.  En dan, inderdaad, gaat hij zoals "de wet van Murphy" het zegt ....  aan de overkant binnen.  3-0 bij de rust. 

Onze jonkies vochten na rust voor wat ze waard waren maar de overmacht was te groot, 12-0 was dan ook de eindstand.  Onze spelers mogen echter trots zijn op hun mentaliteit en veerkracht ook in moeilijke tijden!  Volgende week 19 februari spelen we de terugwedstrijd om 18.30h in Poppel. 

We hopen dat dit keer onze supporters de sfeer gaan verzorgen.  Nog één keer de rug rechten en het schitterende anderhalf jaar jeugdcup in schoonheid afsluiten voor eigen volk!  Bij deze dan ook een warme oproep aan de supporters om onze miniemen nog één keer een hart onder de riem te komen steken!