jeugdvoetbalkampPoppel

Het was al enige tijd geleden dat we zoveel blije gezichten hadden zien sporten.

Voor de voetballertjes, meerendeels uit Poppel maar er waren ook wat spelertjes uit Weelde aanwezig, was het dan ook uitkijken naar deze 3 daagse die al voor de negende opeenvolgende maal werd georganiseerd.

jeugdvoetbalkampPoppel2

Toen begin maart de Corona perikelen zich begonnen te stellen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Wanneer later echter de semi-lockdown en andere maatregelen werden genomen in Vlaanderen en de rest van Europa werd het toch bang afwachten of de voetbalstage voor de jeugd zou kunnen doorgaan.

Wanneer dan echter een tijd geleden de opening werd gecreëerd om de jeugd in bubbels 50 de mogelijkheid te geven om toch hun geliefkoosde sport/hobby te beoefenen, begonnen ze in Poppel koortsachtig te puzzelen in de hoop dat ze aan alle voorwaarden zouden kunnen voldoen.

Na overleg met de gemeente en dr. Kris Bayens konden alle vakjes worden afgevinkt en werd een vette "GO" gegeven om het kamp te organiseren. Een grote opluchting voor de zopas opnieuw gesplitte jeugdwerking van FC Poppel die met een sterk  bestuur vol goeie moed opnieuw solo gaan varen vanaf het komende seizoen. 

Jeugdvoorzitter Dries Hutten nodigde samen met Gert Adriaansen RAWEPO uit om een kijkje te komen nemen, een uitnodiging die we maar al te graag aannamen na maanden zonder sportieve prikkels.

Jeugdbestuur:  "Het bestuur wil nogmaals met klem de gemeente danken voor de extra inspanningen die ze hebben gedaan door het ter beschikking stellen van een externe toiletwagen die volgens het corona protocol werd gevraagd. Ook dokter Bayens willen we nogmaals danken voor het uitwerken van het protocol zodat de stage kon doorgaan."

Met wat extra manschappen als vrijwilligers om alles in goede banen te laten verlopen konden we vaststellen dat er geen shortcuts werden genomen om alles wat gemakkelijker te maken. Alle protocollen werden nauwgezet gevolgd. Zelf kregen we ook een temperatuurcheck vooraleer we het terrein konden betreden. De poorten naar de velden blijven ook de hele dag op slot zodat niemand, ook geen ouders de velden kunnen betreden, ouders zijn voor één keer niet gewenst. Enkel voor het brengen en afhalen van de kroost staan ze geduldig te wachten bij de poorten.

Voor de middag kregen de kinderen allerlei spelletjes voorgeschoteld waarbij de bal dikwijls wel centraal staat en bij elke pauze of middaglunch moeten ze langs de zeepfles en de waterslang om hun handen te wassen vooraleer ze een versnapering krijgen door de vrijwilligers die allen met masker en handschoenen de rood aangelopen voetballertjes ontvangen.

Blaren troef.

Grootste probleem op medisch vlak waren de nieuwe schoenen die nog niet zijn ingelopen. Omdat er na maart weinig is gevoetbald waren voor een aantal kids die groeien als kool de schoenen na vier maanden op non-actief te klein en moest en met een fonkelnieuw paar shoes worden gestart. Dat zorgde bij menig sjotterke voor blaren die verzorgd moesten worden. Verder waren er weinig kwetsuren op te tekenen.

Vandaag zijn nog wat extra maatregelen genomen om de warmte te trotseren zodat ze vanavond allemaal moe maar voldaan op de zetel in slaap vallen, vrijwilligers inbegrepen.

Proficiat mannen !!

jeugdvoetbalkampPoppel compilatie       

 1rawepo camera  Fotoalbum Jeugdvoetbalkamp FC Poppel 2020

In het fotoalbum kan u ook nog enkele filmpjes vinden die de organisatie heeft gemaakt....

jeugdvoetbalkampPoppel3