titelmatch KSK Weelde

Na een teleurstellende prestatie tegen staartploeg Wuustwezel in de laatste thuiswedstrijd, met ultiem toch nog een late gelijkmaker, werd hier en daar toch de vraag gesteld of de spelers wel voluit voor de titel willen gaan.

Natuurlijk wel, is gisteren bewezen. Mindere wedstrijden horen nu eenmaal bij elke ploeg. Tegen Wuustwezel was er zo spijtig genoeg eentje.

Herpakt en toch nog kans op de titel....

Gisteren tegen Lentezon lieten de spelers zien dat ze een kans op promotie zeker niet gaan laten liggen. De 0-5 laat vermoeden dat het een makkie was, maar dat was het helemaal niet. Lentezon was in het begin van de wedstrijd zelfs zeker niet de mindere al kreeg KSK Weelde wel de 1ste kans waar Stef Goossens ietsje tekort kwam om een voorzet van Jorne Segers binnen te werken.

Ook Lentezon kwam tot een kans, maar na een heet standje voor de goal voorkwam kapitein Gert van den Hout voor de lijn met z'n kin een voorsprong van Lentezon.

KSK Weelde kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd en rond de 40ste minuut zorgde een slimme vrije trap van Jorne Segers naar de 1ste paal ervoor dat Arne Van De Pol er zijn voet kon tegen zetten en zo de 0-1 op het scorebord te zetten.

Direct erna zorgde Lentezon weer voor gevaar zonder er een doelpunt uit te laten. Maar KSK Weelde had toch zeker controle gekregen over de wedstrijd. Een zeer stevige tackle van Lentezon speler Lauryssen zorgde nog voor wat commotie. Hij kwam met geel wel heel goed weg. Rechtstreeks rood was hier zeker op zijn plaats geweest.

Na rust was duidelijk dat Weelde hun voorsprong niet enkel wilde verdedigen, maar graag wilde uitdiepen. Een snelle 2de gele kaart van thuisspeler Lauryssen en uitsluiting hielp hierbij. Er kwam hierdoor meer ruimte en net dat moet je KSK Weelde niet geven. Een zeer mooie aanval met Jorne en Arne (zeer sterke match) weer in een hoofdrol. Maar deze keer zorgde Jorne voor de afwerking.

Niet veel later deed die dat nog eens over zoals goede spitsen dit kunnen. Bal aannemen met de rug naar goal, snel van de verdediger wegdraaien en netjes binnen trappen.

Tijd om onze reservespelers nog speelminuten te geven en 2 van hen zetten zich ook nog op het scorebord. Joren Moonen na een mooie aanval en Dries Van Loon met een prachtige vrije trap vanop 20 meter in de winkelhaak.

De 3 punten gingen zo verdiend mee naar Weelde. Door de overwinning van Herselt blijven we op de 2de plaats op 1 punt van hen.

Zondag 1 mei spelen we tegen Zandhoven en maken we nog steeds kans om de titel binnen te halen. Onze spelers hebben beloofd hun uiterste best te doen om ook de laatste match van de competitie tot een goed einde te brengen. Verder zijn we afhankelijk van de uitslag tussen Herselt en Lentezon.

Feest vieren gaan we sowieso doen! Zo'n seizoen verdient dat zeker.

We beginnen er al op tijd aan. Onze jeugd speelt al wedstrijdjes vooraf als opwarming en zal samen oplopen met de spelers van het 1ste elftal voor de aftrap.

Na de wedstrijd zal DJ TAUW zorgen voor goeie muziek.

Voor de sfeer rekenen we op vele supporters natuurlijk!

KSKWEELDE KANTINE