• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zondag 17 januari 2021

kop bmx kvv 2014 

Afgelopen weekend werd er in ons eigenste Ravels gestreden om de Vlaamse titels in de verschillende categorieën van de BMX-sport. Ruim 600 deelnemers kwamen opdagen en zij bezorgden het talrijk opgekomen publiek tal van spannende en mooie wedstrijden met uiteindelijk 1 titel voor het thuisfront. Die misschien ietwat verrassende Vlaamse kampioen werd Dieter Willemse (foto bovenaan : Slegers - Willemse - Van Mechelen). Naast deze gouden plak raakten nog 7 andere BMX Devils op het podium.

KVV Mirre_StabelVorig jaar behaalde de thuisclub nog 4 Vlaamse titels, een prestatie die haast niet te evenaren was tijdens de editie van afgelopen zondag. En toch kon het Ravelse team niet anders dan tevreden zijn na afloop van de wedstrijden. Want net zoals alle andere rijders smeten de Devils zich volop in de strijd. De spanning was vaak amper te snijden, in sommige duels werd er bikkelhard gestreden tot aan de eindstreep.

KVV Axel_Van_Den_BroekIn de voormiddag viel de eerste medaille reeds bij de girls van 8-9 jaar waar Mirre Stabel, de laatste weken al sterk op dreef, een knappe zilveren plak wist te pakken. Even later was er opnieuw zilver voor de Devils toen een sterke Axel Van Den Broek zijn wiel als tweede over de finish duwde bij de boys van 8 jaar. Nog in blok 1, de wedstrijden voor piloten tot en met 10 jaar, behaalde Jorrit Maes zeer verdienstelijk bronzen eremetaal bij de boys van 10 jaar.

 

KVV Podium_Jorrit_Maes_op_2In de namiddag werd de oogst van de Ravelse Devils verder aangedikt door in eerste instantie Andy Ruts. De 16-jarige knaap uit Weelde was de op EEn na beste van zijn categorie.

Enkele minuten later voegde Thomas Cools daar brons aan toe bij de boys van 17 jaar en ouder. In deze reeks ging de overwinning trouwens naar Seppe Gorrens, afgelopen seizoen nog een van trainers van de Ravelse club en sinds enkele maanden als individueel aangeslotene terug op de bmx-track, wat een comeback !

KVV Ruts

 

En daarmee was het nog niet klaar.

KVV LisseLisse Adams, de goedlachse Ravelse die aan het eind van dit seizoen met BMX-en stopt om gezondheidsredenen en voor haar rijkgevulde carriere door de club net voor de finales nog eens extra in de bloemetjes werd gezet, pakte een gedeelde tweede plaats bij de junior-woman. Van een schoon afscheid gesproken.

KVV Van_Mechelen_jump

Ook in de laatste twee reeksen viel de geel-zwarte brigade nog in de prijzen. Bij de junior-men vloog Stef Van Mechelen naar zilver, een knappe prestatie in deze zware categorie. Maar DE grootste stunt kwam van Dieter Willemse. In de topcategorie, die van de junior-elite, knalde hij in de alles beslissende derde manche als een bolide uit de startblokken. Een hole-shot die hij ijzersterk wist te behouden tot op de streep. Een straf nummer dat hem de Vlaamse titel opleverde.

KVV WillemseWe willen ook de andere finalisten van de BMX-Devils even vermelden.

Dat waren Nele Wouters (girls 5-6), Tom Van Den Bemt en Senne Kevelaars (boys 5-6), Zita Broeckx en Janne Smits (girls 7-8), Seth Van Dun (boys 7), Rune Roefs (boys 8), Thur Leysen (boys 9), Luka Van Steenbergen en Louis Verherstraeten (boys 10), Robbe Meerts (boys 12), Yannick Wolf (boys 14), Raf Meerts (boys 16), KVV CoolsMyrthe de Rijk en Jessi Crommentuyn (girls 15-16), Kimberly Ruts (junior-woman), Senne Peeters (cruiser -16), Jordi Jacobs (cruiser 17-29) en Peggy Marien (cruiser girls). Dat zijn alweer knappe prestaties van de Ravelse club.

Maar we onthouden dus vooral dat Dieter Willemse de Vlaamse kampioenentrui om de lenden kreeg. Een mooier slot van deze sportieve topdag kon de organisatie zich niet bedenken. Het werd trouwens een editie die weer lekker gesmeerd liep. Alles stond op punt, de schema's werden gerespecteerd en het knappe parcours bracht schitterende wedstrijden. Dat is ook de bobo's van Wielerbond Vlaanderen niet ontgaan. Zij stuurden de clubverantwoordelijken een brief waarin ze hun bewondering niet onder stoelen of banken schoven en spraken van zeer geslaagde BMX-dag. Woorden die de club met al zijn helpers zeker verdienen !

Het BMX-seizoen loopt nu stilaan op zijn einde. Op het programma staan enkel nog twee wedstrijden in de Topcompetitie en één in de Flanders cup. En ook daar hebben enkele Devils nog een mooie uitgangspositie. Succes alvast.

KVV Gorrens_jump

 

KVV RennersparkKVV SpektakelKVV Ruts_jumpKVV Rode_Kruis 

 

 

 

 

 

Proficiat Devils voor een mooie organisatie