TC BMX Ravels kop

Al enkele weken zijn de BMX’ers weer volop actief.  De hele Belgische BMX-top, inclusief ruim 30 buitenlandse piloten gaven afgelopen zondag 26 maart acte-de-presence in het sportpark van Ravels voor de eerste manche van de BMX-topcompetitie. Een (laat) verslag…

TC BMX Ravels vele rijdersOm en nabij de 730 rijders verschenen achter het starthek en gaven de talrijk opgekomen toeschouwers weer waar voor hun geld. Topsport, spanning en spektakel waren de ingedrienten van een sportieve hoogdag op het prachtig geprepareerde circuit van de BMX-Devils. De organisatie, die achteraf weer op heel wat lofbetuigingen mocht rekenen, had ook de weergoden mee, het bleef de hele dag droog en af en toe brak de zon zelfs door de wolken.

TC BMX Ravels hulp van papa

Zowel bij de min 12 jarigen, die in blok 1 rijden, als bij de ouderen, al wat zit in blok 2 dus, kregen we dan ook mooie en pittige duels in zowel reeksen als finales. Dat spektakel werd ondermeer gemaakt door enkele thuispiloten waarvan er 14 een finaleplaats wisten te bemachtigen.

TC BMX Ravels Internationale toppers

De beste prestaties van het Ravelse kamp kwamen van Rune Roefs, hij won de finale bij de boys 11 jaar,  Lisa Conings (Girls 11/12j) en Stef van Mechelen (boys 19+) die beiden zilver pakten, en van Senne Kevelaars (boys 9j) en Verona Van Mol (girls 11/12) die op het laagste podiumplekje mochten geen staan. Daarbij voegen we ook nog graag de knappe 4de plaats van Rios Koppen bij de Boys 5/6 jaar.

TC BMX Ravels Elke Van Hoof

Binnen enkele weken strijkt de massa alweer neer in het Ravelse sportpark. Op 11 juni staat namelijk de 4de manche van de Flanders Cup op het programma. Die wedstrijd telt meteen mee als het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen, en uiteraard willen de Devils dan enkele truien en medailles binnen halen.

TC BMX Ravels podium met plaatselijke Kevelaars op 2Schrijf die datum dus alvast in je agenda en kom de thuispiloten aanmoedigen.

TC BMX Ravels From RussiaTC BMX Ravels sensatie