HOOFD BMX DEVILS

Afgelopen vrijdag is de totaal vernieuwde site van de BMX Devils uit Ravels officieel ingehuldigd. In aanwezigheid van tal van genodigde plaatselijke verenigingen, collega BMX-clubs, sponsoren, vrijwilligers en afgevaardigden van het bestuur van de afdeling Antwerpen van Cycling Vlaanderen mocht onze burgemeester Walter Luyten bijgestaan door Schepen van Sport Koen Rombouts het lint doorknippen.

IMG 8863WELKOMSTWOORD PATRICK OOMS

 

Het was een zichtbaar trotse voorzitter die op zijn gekende manier en met zijn dito enthousiasme de menigte verwelkomde. In zijn speech kon Patrick Ooms zijn lof voor alle vrijwilligers en sponsoren, op welk vlak dan ook, niet ongeroerd laten. Als een enorm fiere voorzitter overliep hij in een notendop een periode van zowat 18 maanden, binnen die tijd werd dit megaproject immers (op enkele details na) helemaal geklaard. Het waren zware maanden waarbij er soms ook ’s nachts werd doorgewerkt en dat door een bijzonder gedreven team van vrijwilligers en zelfstandigen, die vaak tegen kostprijs of zelfs helemaal gratis hun bijdrage kwamen leveren.

IMG 8864“Het doet me wat dat onze nieuwe track, met de startberg aan deze kant, exact hetzelfde ligt als 31 jaar geleden, toen ikzelf nog actief was als rijder”, opende Patrick Ooms met een knipoog naar een grote muurposter in de prachtige kantine waarop hijzelf te zien is op de omloop van toen. “In de loop der jaren is er heel wat gewijzigd, het parcours werd omgegooid, er kwam een container-kantine en er werden om de haverklap wijzigingen aangebracht aan heuveltjes, kombochten, wasborden en zogenaamde rhythm sections. Maar nu zat het even anders… We leefden al langer met het idee om ons parcours om te vormen tot eentje met Europese ambities. Met een hecht team hebben we dan onze schouders gezet onder dit plan. En zonder iemand tekort te doen hebben we dan bijzonder veel geluk gehad iemand als Peter Van den Heuvel in ons team te hebben. IMG 8866Hij tekende alles tot in de details uit en verstuurde een tot in de puntjes verzorgde vergunningsaanvraag richting ons gemeentebestuur. En toen was de trein vertrokken. Gedreven door het enthousiasme van Luc Hoskens, die ik toch even apart wil vermelden, hebben we dan een beroep kunnen doen op vele harde werkers, vrijwilligers, leden en helpende sponsoren om keihard te werken aan onze droom. Een droom die na anderhalf jaar van zwoegen vandaag is uitgekomen. De kantine, met ook luxe toiletten en douches op het gelijkvloers, is er een die gezien mag worden, en ons circuit voldoet helemaal aan de Europese normen. Zo is onze startberg verhoogt naar vijf meter en werd er een pro-stuk aangelegd, een extra straat zeg maar waarvan de moeilijkheidsgraad een stuk hoger ligt dan op de rest van de track. Voor we zo meteen naar buiten gaan voor een rondleiding en het officieel openen van het parcours wil ik iedereen nog eens van harte bedanken voor alle hulp, alle steun. Merci aan Peter en Luc en onze vaste helpers, onze bereidwillige leden en zeker ook het Ravelse gemeentebestuur en alle sponsoren voor hun medewerking en financiële ondersteuning. En ook nog Jos, ons manusje-van-al, die werkelijk op alle mogelijke momenten bereikbaar was om bij te springen. Merci, merci, merci”.

57239014 1265274306955608 1721696193890746368 o

GEMEENTEBESTUUR ONDER DE INDRUK

 

Namens het Ravelse gemeentebestuur nam ook Koen Rombouts, de Schepen van Sport, de micro ter hand. Zijn spiekbriefje had hij niet meer nodig…”de voorzitter heeft net het gras immers voor mijn voeten weggemaaid”, grapte Rombouts die verder, onder het toeziend oog van Burgemeester Luyten, met veel lof zwaaide. “Ook wij als gemeente zijn enorm fier op wat hier is verwezenlijkt. Nooit kregen we een zo volledig dossier binnen als dat voor de aanvraag van dit project, zelden zagen we een zo gedreven team aan het werk en ook het fenomenale eindresultaat kent geen gelijke. Hier staat een moderne kantine en ligt een “state of the art”-circuit, en dat na amper 18 maanden. Wij zijn oprecht blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen tot dit succes en ook wij willen alle helpers en sponsoren nog eens van harte bedanken. Het toont nog maar eens dat Ravels een hechte gemeente is, waar verenigingen tot bijzonder veel in staat zijn. BMX-Devils, bedankt voor de samenwerking en proficiat met deze realisatie”.

 

57029094 1265273430289029 5250520557841022976 oRONDLEIDING & STARTSCHOT DOOR BURGEMEESTER

 

IMG 8874De genodigden volgden daarna met veel interesse het spoor van Patrick Ooms en enkele verantwoordelijken tijdens een rondgang. Bovenop de startberg werd even halt gehouden voor een plechtig moment, het doorknippen van het tricolore lint. Die eer was weggelegd voor Walter Luyten, die als hoofd van onze gemeente de schaar ter hand nam en onder luid applaus de eerste piloten op pad stuurde.

Tijdens de daaropvolgende receptie liepen we nog heel wat tevreden personen op het lijf, velen blij dat een intense periode is afgesloten, maar de meesten nog meer gelukkig uitkijkend naar wat er komen gaat in het Ravelse sportpark. En dat zijn voor de 140 leden van The BMX Devils naast enkele nationale inrichtingen mogelijk een Nations Cup in 2021 en later hopelijk nog een EK-manche. Het is ze in ieder geval van harte gegund.

 

FOTOREEKSEN :

Feestelijke inhuldiging parcours BMX Devils (PdR)

Werken aan enorm project (PO)

56440131 1260493017433737 7081988298977050624 o 001