• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zondag 2 oktober 2022

 

uitreiking cultuurprijs2017b 

Morgenavond wordt de Ravelse Cultuurprijs 2017 bekend gemaakt in gemeentezaal De Brouwerij. Ook zullen de Rawepo Publieksprijzen die al bekend zijn worden uitgereikt door onze vertegenwoordiger Patrick de Rijk.

De uiteindelijke winnaar zal er worden verkozen door alle aanwezige afgevaardigden van de verenigingen die zijn aangesloten bij de Ravelse Cultuurraad.

 

Vier seizoenen lang op pad voor de Rawepo publieksprijs.

Naast de prestigieuze titel van Cultuurprijs Ravels was er ook elk seizoen een publieksprijs uitgeloofd door Rawepo.

Gedurende vier seizoenen zagen we in de gemeente mensen op pad gaan met hun fototoestellen om te proberen één van de seizoensprijzen weg te kapen die we met Rawepo hadden uitgevaardigd. Uit de selectie die vooraf ging heeft Ravels vier winnaars gekozen die morgen ook in de bloemen zullen worden gezet.

 

De vier seizoenswinnaars:


Winter 10 / Gert-Jan Meeuwesen (Kapel Moesdijk)
Lente 22 / Nelke van Driel (Japanse Bloesem)
Zomer 35 / Karel Lavrijsen (Gewestbossen)
Herfst 2 / Gert-Jan Meeuwesen (Ravelse Pier)

The numbers….

image003In totaal zijn er voor de wedstrijd 295 foto’s ontvangen.
65 hiervan hebben de selecties doorstaan  door de jury en tentoongesteld via Rawepo om te worden genomineerd voor de seizoensprijzen.
20 van hen worden er uiteindelijk weerhouden door de jury, bijgestaan door enkele professionele fotografen  voor de finale Ravelse Cultuurprijs 2017
Door 42 fotografen werden hun artistieke werken ingestuurd, verspreid over 70 deelnames.

En dan is er nog het erg interessante fenomeen dat van 8 foto’s postkaarten ‘Groeten uit Ravels’ werden gemaakt die vrijdag zullen beschikbaar zijn op de algemene vergadering.

 

Morgen 17 november ….. D-Day voor de genomineerden.

Hoewel er al vier, of liever drie  fotografen bekend zijn die rechtstreeks  genomineerd waren voor de Cultuurprijs door hun respectievelijke themaoverwinningen, zullen er morgen nog een flink aantal anderen op de lijst staan om de uiteindelijke winnaar te worden.

Gert-Jan Meeuwesen, Nelke Van Driel en Karel Lavrijsen kunnen al zenuwachtig worden, de rest van de fotografen zijn ook uitgenodigd om aanwezig te zijn.  Naast de 3 winnaars van de verschillende seizoenen is het voorlopig nog gissen welke andere 16 foto’s zijn geselecteerd door de professionele jury.

Om te weten te komen wie allemaal de eindronde haalden is iedereen hartelijk uitgenodigd morgen om 20:00h op de algemene vergadering.

 

OPGELET, de uitreiking zal plaatsvinden in gemeentezaal De Brouwerij te Weelde