• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
dinsdag 16 augustus 2022

EVENEMENTEN

Uitkijken naar de Molenfeesten & De Schakel!

Nu augustus stilaan nadert, komen ook de Molenfeesten & De Schakel duidelijk dichterbij. Fanfare SNK Weelde kijkt ernaar uit u op zondag 28 augustus met open armen te mogen ontvangen in en rond de Feesttent aan de Molen ‘Arbeid Adelt’!


In de Feesttent zal de fanfare naar goede gewoonte al vanaf 7.00u een heerlijk ontbijt met spek en eieren serveren: de ideale start voor uw Schakel-dag! Vanaf 8.00u kunnen de fietsers zich dan inschrijven aan de ‘Molenhut’ en vertrekken voor hun zelfgekozen Schakel-route!

Weelde is een ideale uitvalsbasis voor één van de vele routes van De Schakel. Ook dit jaar vertrekken heel wat routes vanuit de unieke locatie aan de Molen! Keuze te over dus voor een heerlijke Schakeldag! En uiteraard kunt u bij de Molenfeesten ook terecht voor een deugddoende pauze of om uw fietstocht in schoonheid af te sluiten!

Alle bezoekers in Weelde worden de hele dag door verwend met sfeervolle muziek door SNK Weelde, de jonge muzikanten van JSNK Weelde, KH St. Antonius Oosthoven en dweilorkest 3x Raoje uit Tilburg! Sfeer en ambiance verzekerd!

Het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt en ’s middags kan er bijgetankt worden met een verrukkelijke BBQ en een welverdiende pint of ander lekkers! Sinds dit jaar kan je in Weelde bovendien niet alleen de Molen in werking bezoeken, maar ook de nieuwe, door trekpaarden aangedreven Rosmolen ‘Arbeid Adelt’!

Daarnaast is er ook kinderanimatie voorzien én is het heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen! De plek bij uitstek dus om te genieten van al het moois dat de Schakel en de zomer te bieden hebben! Fanfare SNK Weelde heet u van harte welkom!



 

smokkeltourDE SMOKKELTOUR, EEN ESCAPE/PUZZEL TOUR.

Het is alweer een jaar geleden dat Step Tours is gestart met het aanbieden van elektrische steps om onze mooie gemeente enomliggende regio te verkennen op een avontuurlijke manier.

Dit jaar komt Omorika terug met een nieuwe tour die verrassend genoeg gaandeweg ook een soort van escape adventure wordt.

Grootste nieuwigheid van dit jaar is de Smokkel Tour, het omvat in principe hetzelfde traject als de Pierenroute van 33 km, is prima doenbaar met de Step, maar zeker ook met de (Electrische)fiets.

De Smokkel Tour is een soort van outdoor Escape spel waarbij je onderweg een 8-tal raadsels/puzzels moet oplossen om uiteindelijk de toelating te krijgen van de douanier om de smokkelwaar de grens over te krijgen.

Je speelt met 2-6 personen voor € 32.5 per spelformulier,
2 formulieren om in groep elkaar uit te dagen in tegenovergestelde richting kan voor 7-10 personen aan € 57.5.

 

Verder hebben we recent ook de “ Binkenroute” beschikbaar waarmee we opnieuw een afwisselende tour hebben die ongeveer halfweg de Grote Markt in Turnhout passeert, maar ook het Station, De Nieuwe Kaai, Het Begijnhof, een stuk van het Bels lijntje, en het vernieuwde traject van de Kanaaldijk.

    Step Tours Ravels
    Kapelstraat 29
    2380 Ravels-Eel
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      

Groeten Joris, Nicky Robbe, Siebe