• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
dinsdag 4 augustus 2020
NIEUWTJES

IMG 2514 001

Klokslag half zeven gingen de deuren van GC De Wouwer open voor de Playback avond van GBS De Verrekijker.
Het is voor velen traditie om al lang vooraf te komen kamperen voor de deur om toch maar een goed plaatsje af te kunnen dwingen in de ‘DE’ Playbackshow van het jaar.
 
IMG 0390

STRESS !!!

De stress was duidelijk voelbaar onder de vele kleine “wannabe stars”, maar ook bij de ouders zaten er velen op hun nagels te bijten. Elk jaar zijn er weer nieuwe kandidaatjes bij en hoewel er urenlang wordt geoefend thuis, is het toch altijd bibberen of hun oogappel de plankenkoorts zal kunnen overwinnen of niet….
De leerlingen uit het zesde leerjaar mochten vooraf nog even hun kunstjes tonen met een gesmaakte flashmob, een taak die hen was opgedragen door de schoolleiding en die al direct op veel enthousiasme in de zaal mocht rekenen.
En toen mocht  de eerste act de spits afbijten met Tsjoe Tsjoe Wa, een meezinger in de vakantiesfeer. Bavo, Jochen en Warre wisten de zaal onmiddellijk in te pakken met hun aanstekelijke minidisco en we waren vertrokken voor een avondje jeugdig en muzikaal entertainment.
De nummers uit het eerste deel werden allemaal gebracht door  de jongens en meisjes uit het 1e,2e en 3e leerjaar. Sommigen traden als groep op, er was ook een duo bij maar geen enkele onder hen durfde het al aan om als solist het podium op te stappen. Iedereen zocht een beetje steun en durf bij een vriendje of vriendinnetje, heel slim natuurlijk. Er zaten eigenlijk best veel oudere liedjes in het eerste deel, velen hadden zelfs nooit gehoord van Living Doll, één van onze eigen favorieten en ook YMCA van The Village People blijft een fuifnummer dat geschikt is op een avond als deze. 
Na acht mooie acts kwam het verrassingsoptreden, dit keer gebracht door de ouderraad. Het is de gewoonte om elk jaar te wisselen, vorig jaar waren de leraars en leraressen aan de beurt en dit keer de ouderraad. We durven zelfs stellen dat het lerarenkorps een beetje beteuterd toe moest kijken omdat ze het zelf toch ook zo graag doen. Ze hebben er immers ook weken naartoe geleefd met de kinderen.
IMG 2483 IMG 2485 IMG 0457
 
Uitslag Deel 1
1.El Mismo Sol – Nand, Frederiq, Lore, Kato, Lena
2.Airlines – Birger, Marte, Jitte
3.You’re the one that I want – Fiene, Jim
 
IMG 0469
 

Moeilijke taak voor de jury.

In deel 2 van de avond kwamen de al iets grotere leerlingen aan de beurt en ook hier bleef het spannend door het grote verschil van de gekozen liedjes. Het is echt geen sinecure voor de jury om de afweging te maken tussen een beklijvend mooi “Mag ik dan bij jou” en een spetter als “Wings”. Ook hier waren acht acts netjes verdeeld onder het vierde leerjaar en het niveau steeg natuurlijk naarmate de ouderdom.  De meest opvallende onder het hele stel moet wel Carmen van de Championettes zijn geweest die met een Madonna punter de show stal. De outfits worden steeds gewaagder en vooral de meisjes zien dit als een uitstekende gelegenheid om eens flink in de schminkpot te tasten. 
IMG 2556 IMG 2508 IMG 2559
Uitslag Deel 2
1.Wings – Jasmijn, Eva, Nelle, Maureen
2.Mag ik dan bij jou – Floor, Jitte
3.Uptown funk – Toon, Lucas, Brett, Remi, Andreas
 
IMG 0540 001
 

Blues Brothers stelen de show.

In het derde deel van de avond kwamen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op de planken. Hier was echt al wat meer ervaring merkbaar en er waren enkele pareltjes bij op gebied van belichting en acteertalent. Het opvallende was wel het gebrek aan mannelijk talent of was het echt de plankenkoorts die de jongens tegen houdt om het podium op te klimmen. Het was echter snel duidelijk door het enthousiaste publiek en de wervelende act van de gebroeders Jansens dat de Blues Brothers de  vedetten van de avond gingen worden, daar kon geen girls act meer tegenop, hoezeer de Natalia’s van deze wereld ook hun uiterste best deden. Het was niet zozeer het “lip sync”  talent dat hen de das omdeed want daarin waren de meiden veel beter. We kunnen ons nog levendig herinneren dat een goeie 25 jaar geleden twee andere gebroeders Jansens ook al met de bloemen en de hele zaal gingen lopen door precies dezelfde enthousiaste act …..  de wereld herhaald zich steeds weer.
IMG 2643 IMG 2641 IMG 2579
Uitslag Deel 3
1.Everybody needs somebody – Rens, Rhune
2.Natalia vs. Natalia – Lana, Hanne
3.Cool Rider – Kaylee
IMG 2604
 

Top familie entertainment.

Net als alle vorige edities was het alweer een uiterst geslaagde avond, iedereen heeft plezier beleefd aan de vele acts en de kleinsten staan al te popelen van ongeduld om volgend jaar ook het podium in te pakken, ze dromen al van bekers en gouden linten……  Het begin misschien van een grote internationale carrière, wie weet ?
Proficiat aan alle winnaars maar ook aan alle andere kandidaatjes, misschien is het volgend jaar wel aan jullie.
 

fotograaf     Fotoreportage Playbackshow - 400 foto's

(Omdat de foto's zijn genomen met verschillende toestellen kan de volgorde verschillen van de volgorde van optreden)
IMG 0473 001