• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
zondag 16 mei 2021

RL 03685

De zevende editie van het Ravels tuinfestival was er alweer eentje om in te kaderen.

Na een aarzelende start, het weer bleek in het begin wat weerspannig maar het bleef toch droog, kwamen de inwoners….

… uit Ravels, Weelde, Poppel, Ravels-Eel, Weelde-Statie en uit de ruimere regio in drommen alweer het festivalterrein van mijnheer pastoor opzoeken voor een muzikale avond met veel animo.

 

Gevarieerde affiche met voor elk wat wils.

Met Noa stond het covers zingende meisje van enkele jaren geleden terug op het podium als opener van het festival, dit keer als een jonge vrouw met ambities. Niet altijd een cadeau maar er moet nu eenmaal iemand de debatten openen.

RL 03720

Samen met Noa kwamen nog wat familieleden en vrienden op het podium zodat we al direct van verschillende stijlen muziek konden genieten.

Met After Midnight stond er een legendarische groepje muzikanten uit de regio en onze eigen gemeente die al wat jaren op hun teller hebben. Met covers van de Beatles, de Stones, maar ook van de Creedence Clearwater Revival en zelfs van oude rockers als the Troggs. De ultieme rocksong uit onze jonge jaren Steppenwolf met “Born to be wild” liet bij velen al een eerste keer de stoppen dooslaan, zeker niet voor het laatst van de avond…..

RL 04022

Poor Danny & the Sugarbabes (?)

Gelegenheidsband Poor Danny …. was velen niet onbekend. Met Patrique Smits en Danny Van Gils als frontmannen en een hyper ADHD drummer Ramon Van Gennip achter zijn drumstel was dit een blij weerzien.

Aangevuld met de trouwe leden van de band lieten ze zich bijstaan door enkele Sugarbabes van excellente makelij…. Heidi Wouters liet zich voor deze eenmalige gelegenheid bijstaan door vrouwelijke versterking van over de grens. Hilde Botden en de 16 jarige Lana konden ons wel bekoren met hun aanstekelijk enthousiasme.

© Jesmo maakte een speciale fotoreportage van Poor Danny en zijn babes : Poor Danny & the Sugarbabes Special

RL 04314

Redley: The King of Ravels

Als René Redley in actie komt is het oppassen geblazen, alle stoelen en tafels aan de kant want “dann gehts los”. René neemt het ook niet zo nauw met de plichtplegingen op het podium. Als alle geluidsmannen van de PA rondom hem overal kabels prikken alsof hij niet eens op het podium staat palmt René, professioneel als hij is het publiek moeiteloos in en nodigt iedereen uit voor een streepje Nederlandse meezingers. En dat weten ze ondertussen op het Ravels Tuinfeest…..

RL redley

Alsof ze in de coulissen hebben staan wachten schieten de fans naar het podium om deel te nemen aan de festiviteiten die nu pas goed op gang komen. Dat duurt zo’n drie kwartier met als afsluiter Sweet Caroline wanneer de menigte het refrein mee scandeert op de lichtfltsen van de muziek.

Diana

Diana surfte verder op het succes van de Nederlandse schlagers en breit er een vervolg aan met meezingers van Connie Konings en Willy Somers. Enkele nummers heeft Diana zelf onlangs opgenomen zodat ze hier een dankbaar podium vond om ze voor een groot lokaal publiek te brengen.

RL diana

Everybody Charles

Deze 7-koppige partyband uit Eindhoven maakt elk evenement legendarisch, en ook Ravels ging plat.

We konden ook een Sugarbabe opmerken en een lid van Rich Danny achter de drums wist ook hier met verrassende muziek van Janis Joplin, Stevie Wonder, Bob Marley, de Beatles enz…. de volle tuin met enkele duizenden te boeien.

Jammer genoeg waren toen de batterijen leeg zodat we geen bewegende beelden meer kunnen tonen van deze band.

RL everybody charles

Foto’s hebben we echter nog genoeg waaraan u zich kan verlekkeren in volgende links….. voordat u weer in een diep gat valt richting volgende Tuinfestival editie 2020.

De zevende editie van het Tuinfestival is alweer achter de rug, vanmorgen was de ploeg alweer op post hoewel de after party met DJ-Christof nog lang na het laatste optreden nazinderde.

We danken dan ook het hele organiserende team en haar crew die ook dit keer weer heel de tuin vol mensen kreeg die een avond beleefden zoals er elk jaar niet veel zijn in Ravels.

1rawepo camera Fotoreportage Tuinfestival © RL  - RAWEPO

De eerste reeks foto's van de hand van Joris en RAWEPO hebt u reeds kunnen bekijken via deze link, maar ook Roger was paraat met zijn portrettentrekker.

Roger Lemmens, nonkel fotograag ( die u trouwens ook kan inhuren voor allerlei opdrachten) maakte 1.001 foto's, bijna iedereen staat er op... ( de foto's zijn bezig met het laden, als u geen  1000 foto's kan zien komt u gerust later eens terug.)

Voor de video's moet u later nog een keer terugkomen naar deze site, voor vandaag is het genoeg geweest..... pfffff.

Als u artikels zoals dit of andere kan apprecieren,  geef ons aub een like op Facebook en schakel de VOLGEN link in, of abbonneer uzelf op de PUSH BUTTON, het belletje dat u onderaan rechts kan zien. Dan hoeft u niks meer te missen van RAWEPO. Dan kunnen we dit hopelijk gratis voor u blijven doen.

RL 04394