• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
vrijdag 25 juni 2021

Chant Ami kop

Op zaterdag 21 december organiseerde het koor Chant’Ami ism de vzw Imani Belgium een uniek kerstconcert in de kerk van Sint Michiel in Weelde met als speciale gasten Sandrine en Barbara Dex. De zowat 300 aanwezigen genoten volop en haalden achteraf massaal de loftrompet boven.

IMANI ACTIEF VOOR DE DERDE WERELD

Chant Ami 3Het aangekondigde concert was dagen vooraf reeds uitverkocht en dat kon Michel Van Riel als voorzitter van Imani enkel maar tevreden stellen. Imani is trouwens een organisatie die tot doel heeft hulp te verlenen aan kinderen en kansarmen op het gebied van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg in de derde wereld en aan de plaatselijke gemeenschappen bijstand te verlenen in hun streven naar de verbetering van hun levensomstandigheden en levenskwaliteit. Imani tracht haar doel te bereiken door de inzet van fondsen die verzameld worden door giften en sponsoring en door inkomsten uit evenementen en acties. (info : www.imanibelgium.org) Het was ook Van Riel die met een korte verwelkoming de muzikale avond op sein groen zette.

 

CHANT’AMI NEEMT EERSTE DEEL VOOR HUN REKENING

Het populaire koor uit Ravels, ontstaan als ’t Koorke in 1980, geeft jaarlijks enkele concerten waarbij het met eigentijdse en licht populaire nummers een breed publiek weet aan te trekken. De groep zendt ook geregeld solisten uit voor optredens allerhande, ondermeer voor The Night of the Z@Z@. Het kerstconcert in de kerk van Weelde lijkt intussen ook een vaste waarde te worden.

Chant Ami 4Dirigent Luc Sluyts had zijn zowat 40-koppig gezelschap aardig op scherp gezet en liet ze openen met de klassieke werken In The Bleak Mid-Winter en For the Beauty of the Earth. Daarna volgden The Fosse van Wim Mertens en Walking in the Air van Howard Blake om zo over te gaan naar het lichtere popgenre met Don’t Worry About Me van Frances, Shallow van Bardley Cooper & Lady Gaga en met Million Dreams uit The Greatest Showman van Pink.

De klassieke en eigentijdse kerstliederen volgden mekaar onberispelijk op, de ene keer gebracht door het voltallige koor, de andere keer door een solist, een duo of een kwartet. Namen noemen leek ons geen optie, dat zou mogelijk wat afbraak doen aan de globale prestatie die ronduit schitterend was.

Met Ik Mis Je Zo Graag van Claudia de Breij en Avond van Boudewijn de Groot ging Chant’Ami nog even de Nederlandstalige toer op, om daarna af te sluiten met Happy XMas van John Lennon en het traditionele We Wish You A Merry Christmas… Er zit duidelijk nog heel wat muzikaal talent in onze gemeente.

 

SANDRINE & BARBARA DEX ZIJN STRAFFE MADAMMEN

Chant Ami 2Het publiek was goed opgewarmd van de prelude en onthaalde het gast-duo na de pauze met een deugddoend applaus. Het waren dan ook niet de minsten die naar Weelde werden gehaald.

Barbara Dex is al jaren een zeer geliefde zangeres. Als telg uit een muzikale Kempische familie kreeg ze de noten lekkerlijk met de paplepel binnen. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot een zeer veelzijdige artieste die zowel in musicals speelt als op podia allerhande.

Sandrine Van Handenhove werd in 2004 ontdekt toen ze aantrad bij het programma Idols waar ze als 3de eindigde. Ze kreeg een platencontract aangeboden en scoorde stevige hits met Goosebumps en I Feel The Same Way. Ze was ook korte tijd omroepster bij Eén en werkt tegenwoordig ook als presentatrice bij regionale omroepen.

Barbara Dex & Sandrine samen op het podium is een gouden combi, zo bewezen ze vorige week in de prachtige kerk van Weelde met hun Kerstspecial Rockin’ Around The Christmas Tree. Met hun fenomenale stemmen en podiumprésence zorgden ze voor concert waar we af ten toe kippenvel van kregen. Hun repertoire was heel divers, traditionele en hedendaagse kerstklassiekers werden gospelsongs of a- capella liederen, of kregen zelfs een soul-sausje. Het feestelijk in het rood uitgedoste duo werd daarbij begeleid door een ijzersterke muzikale band. Absolute hoogtepunten voor ons waren ongetwijfeld Iemand Als Jij van en door Barbara en Amazing Grace door Sandrine.

Chant Ami 5

FANTASTISCH SLOTAKKOORD

Voor de bisnummers riepen de bejubelde dames het koor terug op het podium. Het gospelarrangement Oh Happy Day was de ideale song om de hele kerk mee te krijgen. En als afsluiter werd gekozen voor de Feliz Navidad van José Feliciano, een swingende kerstklassieker die alweer niemand onberoerd liet.

Achteraf werd er nog gezellig bijgebabbeld in de nabijgelegen molen waar de mensen van Arbeid Adelt met de nodige dorstlessers klaar stonden. En zo werd er hoogstaande en warme muzikale avond op een schone manier afgesloten.

 

1rawepo cameraFOTOREEKS : KERSTCONCERT CHANT' AMI MET SANDRINE & BARBARA DEX (PdR)