• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
zaterdag 8 mei 2021

Foto Koperblazers 002

Na de prachtige prestaties van de SNK-Saxen en -Slagwerkers vorige week, was het deze zondag, 16 februari, aan de Koperblazers om hun muzikaal talent te tonen.

Samen met een heleboel andere muzikanten uit de hele provincie Antwerpen namen zij immers deel aan de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van Vlamo – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – in de Muziekacademie van Geel.

Ereplaatsen vaak "SNK Blauw", te beginnen in 3e afdeling .

De muzikanten uit Weelde deden het ook dit jaar fantastisch, en dat was ook de professionele jury niet ontgaan. De ereplaatsen kleurden opvallend vaak ‘SNK-blauw’ en als kers op de taart werden Lucas én Michiel Kampioen! 

Net zoals vorige week, werd ook vandaag de dag geopend door de muzikanten van derde afdeling. Voor SNK kwamen meteen vier solisten in actie. Als allereerste mocht Seppe Van Oirschot de wedstrijddag openen. Voor Seppe was het de eerste keer dat hij deelnam aan een dergelijke wedstrijd, maar dat was er zeker niet aan te horen! Hij deed het uitstekend met zijn straffe solo op trombone en werd hiervoor beloond met een schitterende score van 85% en een 3de plaats (met een scoreverschil van slechts 0,5% ten opzichte van de Vicekampioen!)! Meteen daarna zagen we de volgende blauwe SNK-polo al op het podium verschijnen. Jens Van Eyndhoven bracht een prachtige solo op bugel, wat hem een geweldige 83% opleverde! Ook Axl Timmermans deed het bijzonder goed en werd voor zijn euphoniumsolo eveneens beloond met 83%! Bjarne Van Puyenbroek was de volgende SNK’er die mocht laten horen wat hij in zijn mars had. Bjarne startte pas in september op hoorn als tweede instrument, en nam dus voor het eerst deel bij de Koperblazers. Extra spannend dus, maar hij bracht ook deze uitdaging tot een zeer goed einde, wat resulteerde in een mooie 81%!

Ook 2e afdeling laat zich opmerkenin positieve zin.

Na deze schitterende start gingen we meteen door naar tweede afdeling, waar we achtereenvolgens mochten luisteren naar Gilles Pinet, Klaas Van Gils en Jarne Timmermans. Het niveau lag erg hoog in deze afdeling, maar toch slaagden onze SNK’ers erin zich te laten opmerken door de professionele jury. Als eerste kwam Gilles aan bod met een geweldige trompetsolo. Hij kreeg hiervoor heel terecht de knappe score van 89%, wat eveneens de 5de plaats in zijn afdeling betekende! Daarna lieten Klaas en Jarne één voor één hun bijzondere muzikaliteit horen op bugel. Klaas verdiende hiermee 94,75% en de 3de plaats in de rangschikking – let hierbij zeker even op het minieme verschil van 0,25% ten opzichte van de 2de plaats! Jarne vulde met zijn indrukwekkende 95% deze 2de plaats in en werd dus Vicekampioen! Aangezien de titels van Kampioen en Vicekampioen (mits een minimumscore van 80%) bij deze Provinciale Wedstrijd meteen ook een toegangsticket voor de Finalewedstrijd betekenen, mag Jarne zich dus opmaken om op zondag 26 april in het Lemmensinstituut te laten horen wat een muzikaal talent hij in huis heeft!

SNK huzarenstukje in 1e afdeling.

In eerste afdeling een echt huzarenstukje: de vier deelnemende SNK’ers slaagden erin de vier hoogste scores van hun afdeling te behalen! De manier waarop zij hun solowerk brachten, maakte een bijzondere indruk op jury en publiek. Lucas Van Gils (bugel) en Emma Van Gompel (euphonium) werden voor hun indrukwekkende solo-uitvoeringen beloond met fenomenale scores van 95,5% (Lucas) en 92% (Emma) en de bijhorende titels van Kampioen en Vicekampioen. Lucas en Emma mogen dus op 26 april allebei de kleuren van SNK gaan verdedigen in Leuven! Remi Beyens en Cara Timmermans maakten het plaatje voor de jury compleet. De 3de en 4de plaats in de rangschikking waren dan ook zeer terecht voor de buitengewone solo’s van Remi (89,5% op trombone) en Cara (89% op hoorn). Wat een prestaties!

UItmuntendheid.

Ook de SNK’ers in de afdeling Uitmuntendheid deden het fantastisch! Michiel Van Dijck trakteerde het publiek en de jury op een indrukwekkende solo op euphonium. Hij kreeg hiervoor 85,75% en werd zo Kampioen in zijn afdeling, wat betekent dat ook Michiel naar de Finalewedstrijd in Leuven mag! Branko Pinet bracht een zeer mooie bugelsolo naar voren, met een knappe score van 80% als resultaat.

Ereafdeling

De laatste afdeling waaraan solisten van SNK deelnamen, was Ereafdeling. Zowel Guy Woestenburg (euphonium) als Bjorn Pijpers (alto) gaven hier een voortreffelijke solo ten gehore. Met hun geweldige resultaten van 93% voor Guy en 92% voor Bjorn en hun bijhorende 3de en 4de plaats kunnen ook zij zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijddag!

Fanfare SNK Weelde is heel trots op de uitstekende prestaties van al haar muzikanten tijdens deze Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles! Zij verdienen stuk voor stuk een grote pluim voor hun lovenswaardige inzet, bijzondere durf en harde werk! Daarnaast mag ook de niet te onderschatten rol van Yvonne Peters, dirigente van SNK Weelde en leerkracht Koper, hier zeker niet onvermeld blijven! Door haar fantastische en buitengewoon deskundige begeleiding slaagt Yvonne erin het talent en de muzikaliteit van al deze muzikanten naar boven te brengen. Het is immers enkel en alleen door de combinatie van talent, veel en hard oefenen én een professionele begeleiding dat resultaten als deze mogelijk zijn! Een welgemeende proficiat aan alle SNK-deelnemers en aan Yvonne!

Muzikale agenda....

Wilt u al dit muzikaal talent zelf ook wel eens aan het werk zien en horen? Hou dan nu al zeker zaterdag 25 april vrij in uw agenda! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in het Lemmensinstituut in Leuven voor de Finalewedstrijd op zondag 26 april, maar op 25 april kan u gewoon in uw eigen gemeente terecht om naar de muzikaliteit van deze kanjers te luisteren! Op deze zaterdagavond vindt immers het Jaarconcert van SNK Weelde plaats in De Wouwer in Ravels.

Seppe, Jens, Axl, Bjarne, Gilles, Klaas, Jarne, Lucas, Emma, Remi, Cara, Michiel, Branko, Bjorn, Guy en alle andere SNK’ers o.l.v. hun bijzonder gedreven dirigente Yvonne Peters kijken ernaar uit u op deze schitterende concertavond te mogen ontmoeten! Van harte welkom!