• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
donderdag 16 juli 2020
NIEUWTJES

 

rawepomobiel1
Volgend weekeinde zal  op het gemeenteplein, samen met de tweede editie van het Vlaamse Muziekfeest  ook de eerste editie plaatsvinden van de Ravelse Midzomermarkt.
Net voor de ingang van het Ravelse gemeentehuis zal een aantal  organisaties met Ravelse roots zijn tenten opslaan om het grote publiek te laten kennismaken met hun werking.
rawepo-be fanpageOok RAWEPO zal zich die dag aan het Ravelse publiek tonen, we zullen aanwezig zijn met een eigen opstelling waar u al uw vragen omtrent RAWEPO kan komen stellen en kennismaken met de mensen die achter de schermen de touwtjes in handen hebben. Zo kan u bijvoorbeeld zien hoe een artikel of fotoreportage tot stand komt of  waar u alles kan vinden.
 

RAWEPO AL 7 JAAR  OF ... PAS 7 JAAR EN AL ZO'N  STERK MERK.

RAWEPO wordt ondertussen in het zevende jaar  na zijn oprichting zowat beschouwd als de  Wikipedia van Ravels. Er  staan al zo’n  1.600 artikels op de site en het zouden er nog veel meer zijn geweest moest de software niet regelmatig zorgen voor het verlies van een aantal zaken. Deze 1.600 artikels zijn in de loop der tijden ook al meer dan 7 miljoen keer gelezen wat toch als een groot succes mag worden gezien.
Naast de voortdurende berichtgeving over de actualiteit op alle vlakken,  kan u er ook altijd op rekenen dat RAWEPO van bijna alle evenementen in onze gemeente fotoreportages publiceert. Het aantal fotoreportages is opgelopen tot  521 openbare bibliotheken waarin meer dan 65.000 foto’s zijn opgenomen die dagelijks  te bekijken zijn….  Totnogtoe helemaal gratis voor iedereen.
Naast deze massa aan foto’s kan u ook genieten van  meer dan 150 video filmpjes die voor allerlei gelegenheden zijn gemaakt, van oude doos reportages tot de nieuwste opnames die we zelf hebben verwezenlijkt.
Dit alles wordt door een handvol mensen met grote toewijding gedaan en …. volledig met eigen middelen betaald. Mensen stellen me soms de vraag wie dat allemaal betaald en zijn gewoonlijk ook van mening dat de gemeente financieel bijdraagt aan ons nieuws- en sportportaal.  RAWEPO heeft nog nooit  1 Euro gekregen uit de gemeentelijke financiën en we hopen dit ook zo te kunnen houden om onze onpartijdigheid te bewaren.      
statsDe enige inkomsten die RAWEPO heeft komt van de publiciteit die u ziet verschijnen, bovenaan de banners en links of rechts van de artikelen. Hier en daar horen we daar wel eens opmerkingen over, maar die mensen komen natuurlijk de rekeningen wel niet betalen. We zijn onze adverteerders daarom erg dankbaar dat ze ons willen steunen en wij doen van onze kant al het mogelijke om hen zoveel mogelijk waar te bieden voor hun geld door de website alsmaar  populairder te maken.
Het laatste jaar klom onze bezoekersteller naar 370.000 bezoekers waarvan bijna 100.000 uniek. Deze 100.000 mensen bezochten 1.485.000 pagina’s en bleven gemiddeld bijna 2 minuten per bezoek op de website om  4 pagina’s te bekijken. Hierbij zijn de fotoreportages niet inbegrepen, die worden niet op onze eigen server gehost, die worden bekeken via Google.  Het record van het aantal keer bekeken foto's houden we allang niet meer bij. Er zijn foto’s die meer dan 10.000 keer bekeken zijn.
 

WAAR KOMEN ZE VANDAAN, ONZE BEZOEKERS.

Onze 370.000 bezoekers komen uit welgeteld 113 landen. De top drie zijn: België (338.000), Nederland (25.000) en toch nog 2.000 bezoekjes uit de USA.
agesIn België kunnen we rekenen op bezoekers uit 347 gemeenten, deze zijn bijna allen Vlaams. Uit Nederland komen ze naar RAWEPO uit 750 gemeenten, meer dan het dubbele van Vlaanderen. De Verenigde Staten komen ook hier op de derde plaats met  149 Amerikaanse cities.
Als we bekijken waarmee tegenwoordig naar RAWEPO wordt gesurfd in de tijd van de new technology blijven de mensen voorlopig toch geneigd om met de laptop of desktop het internet (270.000) op te gaan, toch winnen de nieuwe tablet en smartphones veld met respectievelijk  60.000 en 40.000 sessies over het afgelopen jaar. Er is echter nog werk aan de winkel, in België staat RAWEPO slechts op plaats 1.823 en wereldwijd komen er nog 526.310 websites voor die van ons.    
 

IMG 7222DANK AAN ALLE VRIJWILIGE MEDEWERKERS.

Soms is het wel moeilijk om aan de vraag te voldoen want we worden steeds populairder, we doen echter ons best om zo volledig mogelijk te zijn ondanks het kleine aantal mensen dat hieraan meewerkt en waarop we kunnen rekenen. Bij deze moeten we hen dan ook ontzettend hartelijk danken voor de vele tientallen malen dat ze voor RAWEPO geheel vrijwillig op pad zijn. Af en toe proberen we hen dan ook eens extra in de watten te leggen, want zonder hen zou het erg moeilijk worden.
 
Vastleggen in_volledig_scherm_29072014_115009Om dit alles ook financieel te blijven volhouden moeten er echter wel meer inkomsten worden gegenereerd. Apparatuur kost geld en ook een gegarandeerde online time is niet met een goedkoop derderangs host contractje opgelost. Een betrouwbare host heeft zijn prijs.
Heeft u vragen over publiciteit op RAWEPO …. dan kan helemaal vrijblijvend, kom dan zondag aanstaande naar de 1e Midzomermarkt aan het gemeentehuis in Ravels ( Weelde). We zullen u hartelijk verwelkomen.