• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
maandag 26 september 2022

kribbeliet niet gewenst in HondsheindGroot wat onze verwondering wanneer we vanmorgen de internetkrant opensloegen en als grote kop van het regionale nieuws het protest tegen het nieuwe kinderdagverblijf “Kribbeliet” zagen.

Wie had er ooit gedacht dat onze deelgemeente Poppel als kindonvriendelijke gemeente in de nationale pers zou worden afgeschilderd? En toch blijkt er iets aan de hand in het Hondseind te Poppel.
 

Gedwongen verhuis wegens verkoop oude pand

Kribbeliet, het kinderdagverblijf dat momenteel kindjes opvangt in de Pastorijstraat in Poppel moest een tijd terug op zoek naar een nieuw pand wegens verkoop van het oude pand. Ze vonden een geschikte woning op het Hondseind, nog geen kilometer verder. Daar stuit men nu op onverwacht verzet van de omwonenden die de komst van een kinderdagverblijf niet zien zitten.  
Is het zover gekomen dat onze kleinste kinderen moeten worden verbannen naar een soort industrieterrein omdat omwonenden het niet zien zitten en vrezen dat er wel eens verkeersoverlast van zou kunnen komen. Of moet een kinderdagverblijf misschien in de drukke dorpskern liggen waar het vrachtverkeer door de straten raast en er al helemaal geen parkeermogelijkheden zijn. 
 

Verkeersarme buurt

De mensen van Kribbeliet vonden een woning met een uitermate geschikte verkeersarme ligging en nu gaan de bewoners al op voorhand klagen. We dachten al dat het om een erg late aprilgrap in oktober ging, maar niets is minder waar. De omwonenden menen het echt en hebben al protestborden geplaatst in hun voortuin. Ze vrezen vooral dat hun rust voorbij is en dat ze daarom niet hebben gevraagd. 
De uitbaters van het verblijf denken echter dat het niet zo’n vaart zal lopen en dat het hier gaat om een storm in een glas water. Er komen “slechts” 17 kinderen in een leeftijdscategorie tot maximaal 3 jaar zodat de overlast tot een minimum beperkt zal blijven. Ze zeggen wel begrip te kunnen opbrengen voor de bezorgdheid an de buren maar menen dat dit onterecht is en dat ze snel zullen merken dat het met die overlast nogal meevalt.
 

Rustig blijven

Ook burgemeester Luyten vind de bezorgdheid  overdreven en laat weten dat er vooralsnog geen reden is om de vergunning van het kinderdagverblijf niet positief te beoordelen. 
 

Wijk voor 55 plussers

Dat het Hondeind een wijk is van 55 plussers die hun rust verdienen, is ook een interessante stelling. Natuurlijk verdient iedereen zijn rust, maar met de maatregelen van de nieuwe regering lijkt het er toch op dat we met z’n allen tot 67 jaar moeten werken maar op het Hondseind gaat men er blijkbaar van uit dat iedereen op z’n 55 met pensioen is en zijn rust verdiend.