• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
donderdag 29 september 2022

starlink 5BH 20200422

Vanaf zondagavond al zijn er op regelmatige tijdstippen satelliettreintjes zichtbaar aan onze hemel.

Gelukkig hebben we de laatste dagen een heldere hemel zodat we allen kunnen genieten van dit zeldzame SpaceX spektakel.

Geen paniek, het zijn geen aliens.

We zagen het al op de social media voorbijkomen met de meest vreemde uitleg.

Neen, het zijn geen UFO’s en ook geen drones en zeker ook geen groene marsmannetjes die van de coronacrisis gebruikmaken om ons te komen bespioneren. Ook 5G heeft er niks mee te maken.

De rij lichtjes aan de hemel vliegen in perfect rechte rijen langs onze hemel en bestaan uit satellieten van de steenrijke automagnaat Elon Musk (TESLA)  die wel meer uitstapjes in de ruimte organiseert met zijn imperiumdollars.

De satellieten zijn de eerste in een rij van vele duizenden die hij in banen rond de aarde wil laten vliegen om het worldwide internet beter te organiseren. Onderstaande foto geeft een duidelijk beeld van de satellieten, gisteren kwamen ze met een tussenperiode van een 20 tal seconden duidelijk zichtbaar langs onze hemel. De dag ervoor moeten ze nog meer zichtbaar zijn geweest volgens getuigen.

starlink

Ook vanavond alweer gratis hemelspektakel.

Ook vanavond zal dit gratis spektakel weer te bewonderen zijn om precies 22:38 h. De tsjoekentrein van de lichtjes zal zichtbaar zijn vanaf west naar oostelijke richting. Voor de mensen die het Westen niet kunnen onderscheiden van het Oosten. Je kan de eerste satellieten zien komen vanuit de richting Antwerpen ongeveer, en ze vliegen dan richting Eindhoven. 

Voor diegenen die het allemaal wat van dichterbij willen opvolgen (wat gaan we anders weeral doen?) voegen we hier onder even de link bij van onze gemeentelijke specialist JV. Geef de toestemming aan de site om uw juiste positie te bepalen en u krijgt precies te zien wat er, wanneer boven uw hoofd hangt.

Welke satelliet vliegt boven ons?

 

Deze rij die we met zijn allen elke dag enkele keren kunnen volgen, zijn de eerste 60 stuks die op 18 maart zijn gelanceerd op het bekende Kennedy Space Center van de NASA in Florida. 

Ze zullen ook de komende avonden nog regelmatig te zien zijn. Het is een heel indrukwekkend en spectaculair verschijnsel. In het begin zitten ze heel dicht op elkaar en zijn ze als een lijn van 'heldere sterren’ te zien. In de loop van de tijd waaieren ze uit en worden ze op grotere hoogte gebracht. Na een tijdje zijn ze niet meer te zien.” 

Voor donderdag 23 april staat de volgende tranche van zestig Starlink satellieten gepland. In totaal wil het bedrijf van Elon Musk zo'n 12.000 van deze kunstmanen de ruimte in schieten. Het netwerk moet gaan zorgen voor een nieuwe generatie internet met hoge kwaliteit en lage kosten.  

falcon 9 raket