• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
vrijdag 23 augustus 2019

Het Forum, 's Weldes bekende restaurant is afgelopen week in de prijzen gevallen op culinair gebied. Het kreeg de "Zilveren Lepel" uitgereikt vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Al jaren baten Danny Van Gils en Chris van Rooij Het Forum uit in de Koning Albertstraat te Weelde. Jaren geleden begonnen ze nog als volks muziekcafé, maar als snel werd het meer een taverne of bistro met een achterliggende feestzaal. Sinds ruime tijd is Het Forum deze status echter ontgroeid en is het nu alom bekend als een gerenommeerd fijn restaurant waar je rustig en zonder vrees een belangrijke zakenrelatie mee naar toe kan nemen of waar een culinair festijn kan georganiseerd worden.

De Zilveren Lepel is niet zo bekend in onze Kempense contreien maar is daarom niet minder belangrijk. De Tafel van de Zilveren Lepel werd vijf jaar geleden opgericht door enkele leden van Rotary Antwerpen met interesse in de gastronomie. Leden van de Tafel bezoeken incognito restaurants om na te gaan of ze een goede prijs/kwaliteitverhouding aanbieden en of ook netheid, een goede bediening en gezelligheid worden nagestreefd. De Zilveren Lepel bestaat uit een oorkonde als bewijs van hun ambassadeurschap.

Om deze reden moet je ook nooit om een menukaart vragen in het Forum. Chef Danny Van Gils - ook frontman van Danny & the Wealth, een legendarische band uit de regio - laat zijn vrouw Chris in de zaal de klanten peilen naar hun smaak en zal dan op grond daarvan een maaltijd samenstellen die bijna altijd midden in de roos zit. Met deze persoonlijke, op maat gemaakte maaltijden scoorde het Forum hoe langer hoe beter en  op een gegeven moment besloot het duo Chris en Danny om de kaart dan maar helemaal af te schaffen.

Onlangs kreeg ook restaurant Fleur de Sel in Kasterlee een Zilveren Lepel en dat nauwelijks enkele maanden na de opening van de zaak.  Op zich niet direct nieuws van bij ons zou je zeggen, ware het niet dat de chef-kok van Fleur de Sel de 23-jarige Alex Verhoeven uit Weelde is.  Alex, die in de Meir bij zijn ouders woont, werkte eerder in het Hof van Cleve en De Pastorie, en maakte vorig jaar zijn opwachting in het VT4-programma 'Komen Eten'. Zijn restaurant in Kasterlee baat hij samen met zijn vriendin Nathalie de Baenst (22) uit. Zij volgde hotelschool in Brugge en staat bekend als erg galant en taalvaardig.

Naast Het Forum en Fleur de Sel kregen nog tien restaurants de onderscheiding. Uit die twaalf wordt eind oktober één eindlaureaat gekozen tijdens de 'Nacht van de gastronomie'.

.