• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zaterdag 15 augustus 2020
NIEUWTJES

midzomerfeest2018 front

Op zondag 5 augustus 2018 wordt in de deelgemeente Weelde voor de vijfde keer het Midzomerfeest georganiseerd. 

Verschillende verenigingen bundelen, met de steun van de gemeente Ravels de krachten om er een supergezellige dag van te maken. Tijdens deze dag worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder een fietstocht, eetfestijn, muziekfeest,  landbouwstanden … 

Fietstocht

Ook dit jaar organiseren we een gratis fietstocht voor wielertoeristen en één voor de recreatieve fietser.

De tocht voor wielertoeristen start vanaf 8.00 uur. De inschrijving en de ontvangst van de stempelkaart gebeurt in de tent aan het gemeentehuis. 

Afstand: 75km doorheen Ravels en omliggende gemeenten in België en Nederland.

Deelnemers aan de tocht voor wielertoeristen, die 1 stempel verzameld hebben, maken kans op een prachtige prijs.

De recreatieve fietstocht voert je langs de leukste plaatsen in onze gemeente, zo kan je het aardappeldemoveld aan de Bosstraat of een maisdoolhof bezoeken.

De recreatieve fietsers kunnen starten vanaf 9.00 uur. De inschrijving en de ontvangst van de stempelkaart gebeurt in de tent aan het gemeentehuis.

Er werden twee tochten uitgestippeld: 15 km of 30 km doorheen Ravels, Weelde en Poppel. 

Deelnemers aan de recreatieve tocht die alle stempels verzameld hebben, maken eveneens kans op een prachtige prijs.

 De deelname aan beide fietstochten is volledig gratis. Stempels zijn te bekomen tot uiterlijk 14.00 uur.

Landbouwdag

Tijdens de vijfde editie van deze landbouwdag staat de “aardappel” centraal. Aan de verschillende infostandjes kom je alles te weten over de aardappel. Er zullen tijdens de markt verschillende proevertjes aangeboden worden. Tevens is er een wedstrijd “raad het gewicht” waarbij de winnaar beloond wordt met een leuke prijs. 

De uitgepijlde fietstocht van zowel 15 als 30 km voor de recreatieve fietser brengt je langs het demoveld (Bosstraat) waarbij de verschillende facetten van de aardappelteelt onder deskundige begeleiding worden toegelicht. Hiermee wil men aantonen hoe belangrijk de Vlaamse landbouw is voor het voedsel op ons bord.

 Markt 

Om 10.00 uur gaat eveneens de markt van start. Er is een beperkte rommelmarkt, met speelgoed en tweedehandsspullen, een professionele markt, maar ook onze eigen streekproducten zijn aanwezig. Kom gerust eens langs om tussen de spulletjes te snuffelen.

 Ook voor de jongsten onder ons is er heel wat randanimatie zoals eendjes vissen, een paardenmolen, … en niet te vergeten de buitenspeeltuin op het plein aan het gemeentehuis.

Coupe aardbeienkipfrietjes groentenEetfestijn

Om 11.15 uur begint het eetfestijn in de feesttent op het gemeenteplein. Tijdens twee eetbeurten worden er weer heerlijke frietjes geserveerd met kip en groenten en als dessert een ijsje met verse aardbeien. 

Je kan hiervoor inschrijven aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Je kan kiezen tussen de eerste eetbeurt van 11.15 tot 12.30 uur of de tweede van 13.15 tot 14.30 uur.
Kaartjes kosten 8,00 EUR voor volwassenen en 4,00 EUR voor kinderen tot 12 jaar.
Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 31 juli 2018. Je kan enkel met cash betalen.
Er worden geen kaarten voor het eetfestijn verkocht op de dag zelf!

Vlaams Muziekfeest

Tot slot is er nog het Vlaams Muziekfeest dat begint om 14.00 uur. Tal van artiesten zoals Swoop, Lindsay, de Romeo’s, René Redley en nog vele anderen komen optreden. Kom zeker een kijkje nemen! Het belooft een dag vol plezier te worden!

 

Zaterdag 4 augustus (tussen 13.30 uur en 17.30 uur):

Op zaterdagmiddag 4 augustus zal een kinder- en seniorennamiddag georganiseerd worden op het gemeenteplein voor het gemeentehuis in Weelde (Koning Albertstraat/Gemeentelaan) en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Kindermiddag:

Het gemeenteplein wordt omgetoverd tot één groot speeldorp met diverse springkastelen en stormbanen, speelhoek voor de allerkleinsten, gezelschapsspelen, kindergrime, kleur- en tekentent, klimtoren en een podium met optredens, dans en spelletjes! Er zal een kermis zijn met tal van leuke kramen, een paardenmolen en een smoutebollenkraam.

We bezorgen de kinderen uit de gemeente en daarbuiten een middag waar ze nog lang over zullen dromen! Ze kunnen zich uitleven op al de GRATIS attracties, met vriendjes komen spelen en nieuwe vrienden maken tijdens deze mega toffe KIDS & FUN tour!

Seniorenmiddag:

Voor de ouders en grootouders zal er een podium opgesteld staan waar er heel de middag optredens zullen zijn van Rene Redley en Sabine.

Zij brengen diverse meezingers en ook hun eigen hits. Het wordt beslist een gezellige en muzikale middag. En als er dan iemand dorst heeft gekregen, kunnen ze aan de bar terecht voor een frisse pint, een warme koffie of gewoon een frisdrank! Voor diegene waar het nog iets meer mag zijn, is er een cava- en wijnbar aanwezig! 

 

 midzomerfeest2018