• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
donderdag 6 oktober 2022
schlagerfestival2018
De Ravelse Gemeenteraad stelt voor om seizoensplanning in te voeren voor podiumzaal en keuken van GC De Wouwer.
Fronsende wenkbrauwen wanneer schepen Jef Van de Pol het voorstel toelichtte om in de toekomst te willen gebruik maken van een seizoensplanning voor de podiumzaal en keuken van GC De Wouwer.
Momenteel moeten organisatoren ’s nachts met de vinger aan de knop zitten  om de zaal vast te leggen, dit zou in gezamenlijk overleg moeten kunnen volgens de schepen van cultuur.
 

Toestanden à la Tomorrowland.

Volgens schepen Van de Pol zitten vele organisatoren nu tot 18 maanden op voorhand bij nacht en ontij aan de computer te wachten tot middernacht om dan met een muisklik à la tomorrowland een datum vast te leggen in de hoop de eerste te zijn. 
Het voorstel zou zijn om in gezamenlijk overleg een seizoensplanning op te stellen waarbij de verschillende organisatoren rond de tafel gaan zitten om te zien of er geschoven kan worden met de beschikbare data. 
Op zich niet zo’n slecht idee, ware het niet dat er dan onvermijdelijk organisaties uit de boot gaan vallen want de argumentatie voor de planning  lijkt nog niet te rusten op een solide basis. 
Raadslid Van Gorp van NV-A haalde het voorbeeld aan van een vereniging die volgend jaar voor de tiende opeenvolgende keer haar jaarlijkse evenement wil organiseren maar nu op zoek moet naar een andere datum omdat er  een nieuw Lentefeest zou worden gehouden voor de kinderen uit Ravels.  
 
Waar dit nieuwe feest vandaan komt was een grote vraag voor raadslid Van Gorp die zich afvroeg waar dat heen moet  in de toekomst. 
 
“Raadslid Van Gorp: ”Het Schlagerfestival dat al jaren een vaste waarde is en waarvoor de organisatie alles in het werk stelt om het elk jaar weer naar onze gemeente te halen  moet bijna 2 jaar vooraf artiesten boeken, zo werkt dat gewoon in die sector. Ik vind het vooral erg spijtig dat dat zo moet lopen voor een organisatie waar zoveel mensen uit Ravels maanden naar uitkijken. Nu komt daar een nieuw initiatief dat op dezelfde datum wil gaan zitten en het Schlagerfestival wordt aan de kant geschoven. Het is nu toch ook niet zo dat een Lentefestival een communiefeest is (de katholieke kerk zal dit graag horen), maar het lijkt wel evenwaardig te zijn aan het katholieke feest da de communie altijd is geweest.”
 
We vroegen ons af hoe de organisator van het schlagerfestival met deze nieuwe situatie omgaat.
 
Mario Verbeek: “ Toen ik de datum wou vastleggen voor het 10e Schlagerfestival kwam ik tot de vaststelling dat de datum geblokkeerd was door de gemeente zelf. Bij nader inzien zal er in 2018 een groots lentefeest worden georganiseerd op precies dezelfde datum als wij al jaren het Schlagerfestival plannen. Voor ons is dit een regelrechte ramp. In eerste instantie heb ik dan geprobeerd om een optie te nemen op een andere datum die nog vrij was, maar nu blijkt dat er geen artiesten meer vrij zijn op het niveau waar wij naar op zoek zijn. We moeten dan ook onze hele jubileumeditie afblazen want er zijn geen andere opties meer in GC De Wouwer. Ik vrees vooral dat met de nieuwe regeling van de seizoensplanning de weg openligt voor vriendjespolitiek. Met de huidige regeling wist men tenminste wat de spelregels waren. Vanaf nu is er helemaal geen garantie meer. Een onderhoud met de burgemeester en de schepen van cultuur draaide op niets uit. Als vzw kunnen wij de zaal niet opeisen, wie dit nieuwe lentefeest nu precies organiseert is mij volstrekt onduidelijk.”
 
 lentefeest
{halloween}