• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
maandag 10 mei 2021

reservatie vaccinatie

Ondanks de grote inspanningen om het eenvoudig te maken krijgen ook wij meermaals per dag de vraag hoe men zijn vaccinatieafspraak moet bevestigen, verplaatsen of zelf kan plannen.

Omdat het soms een moeilijke zoektocht is in de corona hooiberg proberen we nog eens alles voor u op een rijtje te zetten in een overzichtelijk schema. Dezelfde informatie kan u ook vinden op deze link: https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/je-uitnodiging

Uitnodiging per brief, mail, SMS.....

De uitnodigingen om je prik te komen halen kunnen op verschillende manieren komen. Hou er echter ook rekening mee dat er oplichters aan het werk zijn. Ga daarom NOOIT in op een vraag om je bankgegevens door te geven, de vaccinatie is VOLLEDIG GRATIS.

https lockHet is mogelijk dat u per mail een uitnodiging krijgt van DOCLR. Kijk even of er voor het adres van de website waar u wordt naartoe gestuurd een slotje  staat zoals in bovenstaande afbeelding of hiernaast. Als dit het geval is kan u rustig verder werken en uw afspraak verder afwerken.

Niet goed met computers, GSM of smartphone? Geen nood, u kan zich ok laten helpen door iemand anders die er wel goed mee weg is. De uitnodiging blijft voor u persoonlijk, ook als iemand anders u moet helpen.

Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Als je aan de beurt bent voor de gratis prik tegen corona, dan krijg je ongeveer 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging. De brief sturen we per post naar je officiële domicilieadres zoals dat bekend is in het rijksregister. Je vindt ook meteen een digitale versie van je uitnodiging via Mijn Burgerprofiel.

pdf icoon  Voorbeeld uitnodigingsbrief COVID-19-Vaccinatie met pre-booking (170 kB)

pdf icoon Voorbeeld uitnodigingsbrief COVID-19-Vaccinatie zonder pre-booking (168 kB)

pdf icoon VACCINATION INVITATION LETTER IN DIFFERENT LANGUAGES... ( andere talen )

Bewoners van zorgvoorzieningen en ziekenhuismedewerkers krijgen geen uitnodigingsbrief van Zorg en Gezondheid. Zij worden uitgenodigd door hun voorziening of werkgever.

Digitale uitnodiging via e-mail of sms

Activeer je e-box via Mijn Burgerprofiel

Wil je graag een e-mail ontvangen zodra jouw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Activeer dan je e-box in Mijn Burgerprofiel. Als het vaccinatiecentrum je nu een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van en hoef je niet te wachten op de uitnodiging per brief. De digitale uitnodiging is dus wat sneller dan via de post, want de opdracht voor de brief moet eerst nog naar de drukker, en dan naar de post.

Via de online uitnodiging kan je dan je afspraak bevestigen of verplaatsen.

Ontdek in deze video hoe je in Mijn Burgerprofiel kan aanmelden, je eBox activeren, meldingen instellen en meer

Vul je gegevens aan bij je ziekenfonds

Als je gsm-nummer en e-mailadres gekend zijn bij je ziekenfonds, ontvang je je uitnodiging ook per sms of e-mail. Log in bij of contacteer je ziekenfonds om na te kijken of ze je juiste e-mailadres en gsm-nummer hebben:

Je afspraak bevestigen, verplaatsen of weigeren

Na ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging kan je de data voor je afspraken bevestigen, verplaatsen of de vaccinatie weigeren. Weigeren betekent dat je niet opnieuw wordt uitgenodigd voor vaccinatie! Vaccinatie uitstellen is maar beperkt mogelijk.

Uitnodiging met pre-booking: In de meeste gemeenten krijg je een uitnodiging met vooraf bepaalde vaccinatiemomenten. Je kan die data bevestigen, wijzigen of annuleren.

Uitnodiging zonder pre-booking: In sommige gemeenten krijg je geen vaccinatiemomenten voorgesteld, maar kan je zelf de afspraak inboeken op data van jouw keuze.

De brief zegt ook in welk vaccinatiecentrum je moet zijn. Zonder een vaccinatie-uitnodiging kan je geen afspraak maken.

30 dagen geldig

Je vaccinatie-uitnodiging met persoonlijke vaccinatiecode blijft 30 dagen geldig. Binnen die periode kan je je afspraak bevestigen of verplaatsen, of de vaccinatie weigeren. Daarna vervalt je uitnodiging.

Als je uitnodiging vervalt, word je niet automatisch opnieuw uitgenodigd, ook niet helemaal op het einde van de vaccinatiecampagne. Reageer dus tijdig op je uitnodiging, zo weet het vaccinatiecentrum of je komt.

Hou je uitnodiging goed bij

Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de uitnodiging op je smartphone (via Mijn Burgerprofiel). Je kan ook de sms of e-mail met je persoonlijke code tonen aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen je e-ticket.

Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in Mijn Burgerprofiel (onder de tab ‘Uw COVID-19 vaccin’). Log in met de Itsme-app, je eID, een mobiele app of sms.

Je kan ook gratis bellen naar 1700, het infonummer van de Vlaamse overheid. Zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Pas op voor fraude via sms of e-mail

Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? En vertrouw je de afzender niet? Dan kan het om een vals bericht of phishing gaan. Let er steeds op dat

Twijfel je nog over de e-mail die je ontving?

Meld je aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of je uitnodiging ook zichtbaar is in je e-Box.

Wacht eventueel enkele dagen af tot je de brief ook op papier in je brievenbus ontvangt.

Een verdacht bericht ontvangen? Meldt dit aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees wat je kan doen bij phishing.

pdf icoon  Infofiche: zo herken je een officiële uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie (A4) (146 kB)

bron: https://www.laatjevaccineren.be/