• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
donderdag 6 oktober 2022

Auto met Bernard

Bernard Armakye als copiloot mee in de Antwerpen Banjul Challenge.

De medische post in het West Afrikaanse land Gambia in het plaatsje Jambour krijgt opnieuw een boost vanuit Poppel.

IMG 9171

HARD ZAT met Bernard en Pa de Bresser.

Het was  in 2008 dat de voorheen in Poppel woonachtige Cees Vromans samen met zijn zwager Henk Schoenmakers een 4x4 stationwagen naar Gambia bracht met de Antwerpen Banjul Challenge. Deze auto is tot op de dag van vandaag in gebruik als ambulance en heeft hierdoor al vele levens gered.

Nu kwam de vraag om de bouwvallige medische post in Jambour te vervangen voor nieuwbouw. Team  ,,Hard Zat’’ uit Poppel bestaande uit Bernard Armakye en zijn pleegvader Cor de Bresser gaan samen met nog twee andere teams rijden met de Antwerpen Banjul Challenge, om de nieuwbouw van de medische post mogelijk te maken.

Op 7 oktober vertrekt er weer een 8-tal auto’s naar Gambia met een missie voor verschillende projecten in Gambia. De formule is immers om met een goed bruikbare auto naar Gambia te rijden om deze daar ter beschikking te stellen aan een project dan wel te laten veilen waarna de opbrengst er van integraal naar een humanitair project gaat.

Het is de vzw Helping Hands uit Ravels die deze missie al vanaf 2006 organiseert als de Antwerpen Banjul Challenge. De rit is een combinatie van avontuur en steun aan humanitaire projecten in Gambia

 

Bernard als acteur in Tytgat Chocolat.

route dakarDitmaal gaat de 24-jarige Bernard Armakye uit Poppel mee samen met zijn pleegvader Cor de Bresser. Bernard heeft een lichte mentale beperking en kan daardoor niet achter het stuur plaatsnemen maar helpt wel mee de andere teams te begeleiden op deze barre tocht.

Bernard is nu ook als figurant te zien in de nieuwe tv serie op een, Tytgat Chocolat die elke zondagavond wordt uitgezonden op èèn. In deze serie wordt nog maar eens bewezen dat personen met een beperking op hun manier een steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Bernard vormt samen met zijn pleegvader het team met de ludieke naam  ,, Hard Zat’’ en is een van de 8 auto’s die op zaterdag 7 oktober vertrekken vanaf de parking bij Buga garage bij het shopping center Wijnegem.

 

Veiling

logo 2017 ABCDe groep gaat van België via Frankrijk en Spanje met de Ferry naar Marokko om dan via de Westelijke Sahara naar Mauritanië en Senegal op donderdag 26 oktober in Gambia aan te komen. Daar wacht de groep een warm onthaal onder de Arch in Banjul de hoofdstad van Gambia.

Op zondag 29 oktober worden de auto’s openbaar geveild in het Independent Stadium in Bakau, het plaatselijke voetbalstadion. De opbrengst gaat integraal naar de door de deelnemers gekozen projecten.

Helping Hands vzw werkt hierbij samen met het Ministerie van Plattelandsontwikkeling, Department of Community Development (DCD). Dit ministerie zorgt voor de doorstorting van de fondsen naar de projecten en volgt deze ter plaatse op.

 

Er is nog steeds belangstelling om deel te nemen aan deze avontuurlijke rit. Er hebben zich al weer 7 teams aangemeld voor de rit in oktober 2018. Voorheen werd er tweemaal per jaar, in maart en oktober, een rit georganiseerd maar dat vergde organisatorisch te veel. 

Sinds twee jaar wordt er enkel nog in oktober een rit naar Gambia georganiseerd.

 

Jubileum

Schermafbeelding 2016 02 18 om 19.25.30Vanaf 2006 toen de eerste rit naar Gambia werd georganiseerd zijn er al 312 auto’s en 18 motoren naar Gambia gebracht.

In het kader van het 10-jarig bestaan wordt er een boek geschreven over het ontstaan en het verhaal achter de Antwerpen Banjul Challenge. Dit boek verschijnt op 28 januari en het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de Ambassadeur van Gambia Mrs. Teneng Mba Jaiteh.

Om de deelnemers uit te zwaaien zijn alle belangstellenden van harte welkom op zaterdag 7 oktober bij de Buga Garage aan de Krijgsbaan 5 bij shoppingcenter in Wijnegem. Daar gaan de teams om 10 uur van start.

Sympathisanten die dit initiatief een warm hart toe dragen en financieel willen steunen kunnen dit doen op rekeningnummer BE 74 7330 3401 5607  KREDBEBB van Helping Hands vzw Ravels.

Meer informatie op de website: www.antwerpenbanjul.com

 

 

bron: CdB