• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
donderdag 23 september 2021

logo with mockup

Sinds kort is Weelde een kindercoachpraktijk rijker.

Stap voor Stap coaching, opgezet door Suzan Habraken aan het Geeneinde in Weelde, is een praktijk met een duidelijke missie om kinderen in de regio te helpen.

Suzan geeft extra aandacht....

Met bijna twintig jaar ervaring in het basisonderwijs/kleuterschool/lagere school merkte Suzan dat er bijna elk schooljaar wel een of meerdere leerlingen in haar klas zaten die net een beetje andere aandacht nodig had(den). Kinderen waarvan het emmertje net iets sneller volliep. Kinderen die ontploften, sommigen thuis en sommigen al op school of kinderen die op een of andere manier niet lekker in hun vel zaten. Deze kinderen kregen op een passende manier extra en/of andere aandacht en bloeide weer helemaal op.

“Helaas is er in het onderwijs steeds minder tijd om hier met de kinderen aan de slag te gaan. En dat terwijl er nu steeds meer nood aan is. Dat is de reden dat ik gestart ben met Stap voor Stap coaching. Samen met kinderen en hun ouders ga ik kijken wat ze doet ontploffen of ongelukkig maakt.”, aldus Suzan Habraken.

suzan habraken

De coachingssessies vinden zowel binnen als buiten en in de natuur/bos of zelfs bij u thuis plaats en zijn 1 op 1 met uw kind of juist met u als ouder(s) erbij. Spelenderwijs, kijkend wat nodig is en het beste werkt in de situatie van uw kind. 

De afgelopen jaren volgde Suzan vele cursussen, trainingen en opleidingen ondermeer tot hooggevoeligheidsdeskundige, vele modules uit een Master in Educational Needs met specialisatie in het jonge kind, gevolgd door een opleidingstraject tot kindercoach, bij een kindercoach opleider. De jarenlange ervaring uit het onderwijs, haar passie/missie voor het verder helpen van kinderen die met iets worstellen en haar opleidingen zijn een mooie basis om kinderen in de regio mee verder te helpen.

Heb je een hulpvraag?

Meer informatie over Stap voor Stap coaching is te vinden op de website www.stapvoorstapcoaching.com. Een kennismakingsgesprek om te kijken of er aanknopingspunten zijn uw kind te kunnen helpen is altijd kosteloos en vrijblijvend. Staat uw kind op een lange wachtlijst bij een kinderpsycholoog en wilt u eerder aan de slag, of voelt u meer bij een coachende aanpak, neem dan zeker contact op.

Belevingsmiddag (-ochtend) voor (ouders van) kinderen met ontploffingsgevaar

Naast coaching trajecten worden er ook belevingsmiddagen voor kinderen en belevingsochtenden voor ouders georganiseerd.

Tijdens deze middag gaan we met een klein groepje het bos in. We zoeken daar allemaal een mooie stok. Deze stok gaan we versieren. Je mag er helemaal je eigen kunstwerk van maken. We sluiten de middag af met het maken van popcorn op een echt vuur.

Naast deze leuke activiteiten ervaren de kinderen ook de rust die het aanwezig zijn in de natuur hen brengt. En dat zij op deze manier het vuur onder hun mais wat omlaag kunnen draaien.

Wanneer?                                            Waar?                                   Leeftijd                 Prijs

15 september 13.30 - 16.00                 Baetenheide                         5-8 jaar                 € 20,-  

(inschrijven uiterlijk 13 september)

29 september 13.30 - 16.00                 Baetenheide                         9-12 jaar              € 20,-

(inschrijven uiterlijk 27 september)

Omdat we met kleine groepjes het bos in gaan, is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zou u bij de inschrijving de naam van het kind, leeftijd, adresgegevens en telefoonnummer willen vermelden?  Na ontvangst van het deelnamegeld, is uw kind ingeschreven.

Belevingsochtend voor ouders van kinderen met ontploffingsgevaar

Tijdens deze ochtend gaan we met een klein groepje ouders het bos in. We gaan ervaren wat onze kinderen ervaren als ze in de natuur zijn. Of misschien juist het constante moeten als ze op school zijn.

Ook wil ik informatie met jullie delen:

 • Hoe kun je er als ouder zelf voor zorgen dat het vuurtje onder de mais niet te hoog staat?
 • Wat als er dan toch een ontploffing is?
 • Hoe vind je de ingrediënten?

Herken je zelf al ingrediënten en welke zijn er weg te nemen of aan te passen?

Uit ervaring weet ik dat dit niet altijd even gemakkelijk is en daarom wil ik je op weg helpen.

Ook deze ochtend sluiten we af met het maken van popcorn boven een echt vuur.

Wanneer?                                             Waar?                                               Prijs

22 september 09.00 - 11.30                 Baetenheide                                       € 20,-

Omdat we met kleine groepjes het bos in gaan, is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zou u bij de inschrijving uw naam, adresgegevens en telefoonnummer willen vermelden? De uiterste inschrijfdatum is op 20 september. Na ontvangst van het deelnamegeld, bent u ingeschreven.

 

X

Right Click

Koken kost geld ..... foto's en video's maken kost ook geld :-)