• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zaterdag 1 oktober 2022

W6D Weelde KOP

Zaterdagmiddag sloten 69 wielerploegen de grootse wielerzesdaagse van Baarle af met een feestelijke intocht op de Loswal. Bijna 700 deelnemers uit Baarle en omstreken, ook tal van onze dorpsgenoten hamen weer deel, in de leeftijd van zes tot zestien jaar maalden de afgelopen week enkele honderden kilometers weg. Op woensdag hield de hele meute halte in Weelde waar op de terreinen van de Brouwerij een middagpauze was voorzien.

W6D 5_Vrienden_uit_WeeldeDe wielerzesdaagse is een organisatie van de Stichting Jeugdwerk Baarle en beleefde dit jaar zijn 48ste editie. Bijna 200 vrijwilligers, de meesten nemen zelfs een week verlof om te kunnen helpen, sprongen in de bres om alles in goede banen te leiden. De wielerzesdaagse (W6D) is dan ook een monument in Baarle, een topevenement dat enorm veel waardering krijgt tot ver buiten de dorpsgrenzen van de enclave-gemeente.

De ploegen, telkens met shirt van een andere sponsor, werden onder verdeeld in vier categorieen naargelang de leeftijd van de deelnemers. Zo waren er de pupillen, junioren, senioren en super-senioren. Elke dag reden de ploegen een andere route, per categorie dan ook met een aangepaste hoeveelheid kilometers. Onderweg stonden er spelletjes op het programma die meetelden voor een klassement waarbij de winnaar telkens een leiderstrui kreeg aangeboden.

W6D Evue_team_met_8_meisjes_uit_WeeldeDat de vele kinderen uit Weelde en Poppel die deelnamen zich niet onbetuigd lieten bleek zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking. Zo werd Kobe Dierckx eindwinnaar in de categorie der junioren nadat hij eerder in dagklassementen al eens eerste, tweede en derde werd. Hij mocht de rode trui inclusief beker en bloemen mee naar huis nemen. In de loop van de week wisten ook Giel Verhoeven (Super Senior) en Remi Beyens (Junior) een podiumpel te bemachtigen in het dagklassement.

W6D Met_de_rode_trui_van_eindoverwinnaar_Kobe_Dierckx_met_teammaatje_Okke-001Dat de diverse groepen ook de gemeente Ravels menigmaal doorkruisten is wellicht niemand ontgaan. Op woensdag werd er zelfs een middagpauze ingelast in ons dorp. De terreinen achter de Brouwerij zijn dan ook een ideale locatie voor de organisatie. "Dergelijke plaatsen zijn dun bezaaid in onze regio en we zijn dan ook zeer tevreden dat we hier in Weelde onze pauze kunnen houden", vertelde een lid van de organisatie ons. "Hier is er plaats genoeg voor alle kinderen en we zitten hier afgesloten van alle verdere verkeer. Bovendien is er ruimte genoeg om nog wat spelletjes in lassen. Wat ons betreft wordt deze locatie een blijvertje de komende jaren".

Volgend jaar volgt editie 49. De start wordt dan gegeven op maandag 25 juli 2016.

W6D Brouwerij-001W6D Nog_team_met_vele_dorpelingenW6D Nog_een_groep_met_tal_van_kids_uit_WeeldeW6D Natte_slotdag-001W6D Eindhappening-001W6D Brouwerij_5-001W6D Brouwerij_3-001