• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zondag 5 april 2020

IMG 4743Enkele weken later dan de vorige jaren was het afgelopen zaterdagavond weer de hoogste tijd om de Ravelse sportprestaties van 2011 in de schijnwerpers te plaatsen. Voor alle duidelijkheid en om verwarring te voorkomen, het gaat hier om de prestaties van 2011 en niet over de prijzen die Ravelse sporters dit jaar al naar huis sleepten. Ook moeten de sporters of hun team in Ravels, Weelde of Poppel wonen of toch minstens op het ogenblik van hun geleverde prestatie en ten derde moet de sportieve prestatie ook genomineerd worden en hiervoor moet iemand uit de vereniging of federatie de nominatie indienen.


Frans Schillebeeckx was alweer van de partij om alles aan elkaar te praten en dat is dikwijls geen sinecure, gezien de kwaliteiten der sporters veelal beter zijn in hun sportdiscipline dan in hun verbale vaardigheden.
Eerst werd even halt gehouden voor een moment van herinnering aan een boegbeeld van de Sportraad die dit jaar zijn eigen strijd verloor tegen kanker. Ad Verkooijen was jarenlang een voortrekker in de raad en hij werd gemist in zowel zijn eigen familiale kringen als in de gemeentelijke sportadviesraad.

IMG 4730
 DSC0613 
 IMG 4776
  DSC0672
IMG 4766

Gert Maes, één der jongeren die we wellicht één der volgende jaren op een komende Olympiade kunnen verwachten kon niet aanwezig zijn wegens wedstrijdverplichtingen in Londen. Zijn zus kwam zijn glansprestaties in de -60kg klasse judo even voor ons toelichten.
Nadien was het een komen en gaan van vele verschillende sportdisciplines met als eerste de BMX Devils. Zoals elk jaar weer hadden de Devils ook dit jaar alweer een hele waslijst aan Nationale en Provinciale kampioenen die het podium op konden met Patrick Ooms als spreekbuis voor de club.
Kelly Van den Heuvel had zich vorig jaar weten te onderscheiden als danser in verschillende disciplines, haast teveel om op te noemen maar de filmbeelden spraken voor zich.
Thai boksen, nog zo'n spectaculaire sport waarin we een uitblinker konden bekronen. Vincent Gloris, 5 jaar nadat hij Belgisch kampioen werd kon hij dit nog eens overdoen, maar dit keer wel nadat hij eerst teelbalkanker had moeten overwinnen. Zijn grote voorbeeld was Lance Armstrong hierbij. Nu vecht hij op grote internationale gala's en kon hij jammer genoeg zelf zijn bekroning niet zelf in ontvangst nemen.
De ruime delegatie van den Boomgaard kwamen hun medailleoogst op de Paralympics in Hasselt weer fier aan de talrijke aanwezigen tonen..
De Kromme Pijl , de handboog schietclub uit Poppel bestaat al vele jaren en dat rendeert in vele medailles op jongeren kampioenschappen. Zo wonnen een aantal onder de jonge leden vele medailles op kampioenschappen op nationaal en provinciaal niveau.
Na de pauze die werd opgeluisterd door een trialdemonstratie, werd de Sportraad zelf ook nog even in de spotlights gezet voor hun net gekregen award wegens het goed functioneren van de sportpromotionele diensten in de gemeente. Frans van Breda en Koen Rombouts namen de honneurs waar voor het hele team waarop de werking van de Sportraad rust.
Arac, de Arendonkse atletiekclub vaardige met 2 van hun beste jongeren ook 2 echte kampioen in de dop naar deze laureatenviering. Joren Moonen, ook bekend van de jaarlijkse scholencross en Tuur Segers die naast zijn muzikale carrière toch sportief hoge ogen gooit waren de jonge azen in het Arac spel maar ook oudgediende Luc De Kinderen geeft als leraar ook op sportief vlak nog steeds het goede voorbeeld. Het gaat hem nu zelfs beter af dan vroeger zegt hij zelf. Speciale aandacht was er voor Jan Van Eyndhoven die al 20 jaar in de organisatie zit van de Pierenloop waarvoor hij veel respect krijgt dat hij ook verdient.
ATB Kempen, nog zo'n club die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen en met een explosief groeiende jeugdwerking nu ook de eerste vruchten plukt van deze inspanningen. Bewijzen daarvan waren Wouter Pijpers en Vincent van de Perre die beiden in hun klassen mooie uitslagen hebben neer gezet die nog veel meer beloven voor de komende jaren.
Biljartclub de Coeck heeft een hele vloot aan actieve leden maar diegene die daar toch het meeste aandacht krijgt is Stef van Hees, als 17 jarige werd hij ondermeer Belgisch kampioen Kadetten in de discipline 200 punten vrijspel maar ook gewestkampioen carambole.
Als laatste ruime groep kwamen dan de ruiters die maar liefst werden vertegenwoordigd uit 3 verschillende clubs.
De Ponyclub van de St Jorisvriendjes, St Willibrordus en Ruiterclub St Joris, elk jaar weer kunnen deze clubs van paardenliefhebbers het hele podium vullen met medaillewinnaars en kampioenen in de nationale, provinciale en zelfs Nederlandse kampioenschappen, teveel om op te noemen. Voor de lijsten verwijs ik graag naar de bijlage met alle laureaten hieronder.
Als allerlaatste discipline kwamen de voetballers aan de bak. Uit beleefdheid was het eerst aan het meisjes kadetten team van KSK Weelde. De Poppelse Reserven A mochten eindelijk ook hun kampioenentitel uit 2010-2011 in de verf komen zetten.
Als grote winnaars kwam als laatste het 1e elftal van Poppel die voor het 2e jaar op rij promoveerden, een promotie die ze af konden dwingen via een eindronde waarin ze VC Herentals konden uitschakelen.

foto's :  © rawepo & Luc.Pijpers

pdfsportlaureaten2011.pdf296.78 KB15/05/2012, 09:14

Meer fotos kan u vinden in de fotogalerij - klik hier

TRIAL DEMONSTRATIE