• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
zondag 7 maart 2021

IMG 8168

Het Ravelse gemeentebestuur houdt er aan vast om met enige regelmaat de nieuwe bewoners van onze gemeente uit te nodigen voor een moment van kennismaking. Afgelopen vrijdag gingen bijna 140 nieuwkomers in op de uitnodiging.

IMG 8158Ook nu werden de genodigden van deze welkomstavond ontvangen in ons gemeenschapscentrum De Wouwer in Ravels. Iedereen die zich meldde, het betrof allemaal mensen die tussen januari 2018 en augustus 2018 in Ravels kwamen wonen, kreeg keurig een naamstickertje opgeplakt en mocht na het nemen van een aperitiefje plaats nemen naar believen.

 

Welkom door de heer burgemeester.

 

Nadat Patricia Meulemans, communicatieambtenaar van Ravels, iedereen had verwelkomd en een kort overzicht gaf van het verloop van de avond, stond zij de micro af aan onze Burgemeester Walter Luyten.

In zijn korte, maar duidelijke toespraak was hij vooral trots op onze landelijke, dynamische en gastvrije gemeente. Hij wees ook op de vele troeven die de gemeente Ravels heeft.

Enkele fragmenten uit zijn brief :

Hartelijk welkom op deze onthaalavond. Welkom als nieuwe inwoner van Ravels.
U woont sinds enkele weken, maanden in onze gemeente, uw gemeente, en ik hoop dat u, zoals wij, fier bent inwoner van Ravels te zijn.

Ravels telt momenteel 14 872 inwoners ( 7459 mannen en 7413 vrouwen) en u bent er één van.IMG 8159 001

Wij hopen dat u zich thuis voelt in onze mooie, groene gemeente.

Historisch gezien bestaat Ravels uit drie deelgemeenten Ravels, Weelde en Poppel. Deze drie zusterdorpen zijn van oudsher verbonden met elkaar en vormen sinds de gemeentefusie van 1977 één gemeente.

Wij zijn een gastvrije gemeente. De voorbije jaren evolueerden wij van een Kempens plattelandsdorp naar een multiculturele hedendaagse gemeente met niet minder dan 66 nationaliteiten.

Ravels is een landelijke, groene grensgemeente op een steenworp van Turnhout en een boogscheut van Tilburg (Nederland).
En toch behoudt het zijn weidse agrarische karakter, te midden van uitgestrekte bossen en natuur. Met een oppervlakte van 9 499 hectare is Ravels de vijfde grootste gemeente van de provincie Antwerpen.

Ravels is ook een dynamische gemeente. Het bruisende dorpsleven in iedere deelgemeente maakt dat u het groene, natuurlijke dorpsbeeld kan koppelen aan volkse gezelligheid.

Een uitgebouwde sociale, administratieve dienstverlening, degelijk onderwijs, een behoorlijke ruimtelijke ordening gekoppeld aan goede infrastructuur, een adequate technische ondersteuning en een moderne sport en cultuur accommodatie .... Ravels biedt het u allemaal aan.

Samen met alle burgers, samen met u, willen wij bouwen aan een dorp waar het goed is om te wonen, te werken, te leven.”IMG 8167

 

Ravels in beeld.

 

Na het woord van Burgemeester Luyten werd een informatieve film gestart waarin Ravels in al haar facetten werd geïllustreerd. Daarin kwamen de vele troeven van Ravels nog eens naar voren. Van onze mooie natuur tot de uitgebreide industrieparken en van de steeds modernere onderwijsinstellingen tot de vele parken en accommodaties voor sport, spel en cultuur. 

 

Verloting van 2 streekproductenmanden en groepsfoto.

 

Na het informatieve gedeelte werden er 2 manden vol streekproducten geschonken dankzij de medewerking van enkele plaatselijke bedrijven.IMG 8176 Een jonge, onschuldige hand mocht twee namen trekken. De winnaars, duidelijk opgetogen na het aanhoren van hun naam, kregen de goedgevulde korf uit handen van de Burgemeester. Daaropvolgend werd eenieder opgeroepen zich op te stellen voor een groepsfoto. Na veel passen en meten kwam het toch nog tot een acceptabele shoot.

 

Nababbelen, knabbelen en infostands bezoeken

 

Tijdens het vrije gedeelte van de avond werden aan onze nieuwe bewoners nog tal van lekkernijen gepresenteerd, allemaal producten uit onze gemeente en van plaatselijke handelaars en ambachtslui. Ze werden dan ook uitermate gesmaakt.

Er stonden ook enkele informatieve standjes opgesteld. Ondermeer de vrijetijdsdienst van onze gemeente, de Oxfam wereldwinkel, de Landelijke Kinderopvang, het VVV, het Rode Kruis, het OCMW en Digidak tekenden present. En ook de aanpalende Bib stelde zijn deuren open.IMG 8180

Verder werd er nog naarstig nagepraat en werden er eerste contacten gelegd tussen onze recente dorpsgenoten, die weer van allerlei komaf waren. Er waren ook informele babbels met enkele aanwezige schepenen, zo kreeg ook ons huidige bestuur een beetje voeling met al dit nieuwe bloed.

Bij het naar huis gaan werd aan ieder gezin nog een leuk en attentvol welkomstpakket meegegeven, vol interessante informatie, fijne gadgets en enkele waardebonnen. Zo werd deze aangename avond goedlachs afgesloten.

 

FOTOREPORTAGE : Nieuwe bewoners Ravels 2018 (PdR)