• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
woensdag 23 september 2020
NIEUWTJES
RAW 2322
De eerste maand van het nieuwe jaar is steevast de maand waarop GBS De Verrekijker haar playbackshow organiseert.
Na de negentiende editie is er nog steeds geen sleet op de formule gekomen, dat was gisteren wel duidelijk in GC De Wouwer.
 
 
Zoals altijd weer stonden de oma’s en opa’s, ouders, broers, zussen, vrienden en kennissen kort na zes uur al te wachten om de stoelen vast te leggen die het beste zicht gaven op het podium van de Ravelse cultuurtempel waar de 19e Playbackshow moest doorgaan. 
 

DEEL 1  - 1e en 2e leerjaar

In de jongste groep werd al dadelijk met veel enthousiasme van start gegaan. Als je moet beginnen heb je minder kans om te winnen…. Dan had je toch geen rekening gehouden met de crew van “Shut up and dance”. Jaan, Lore, Nand, Frederiq, Kato, Warre, Lena, Lien en Madinn kaapten als opener gewoon de eerste prijs weg met een wervelende act die dan ook nog eens zeer mooi gelijk liep.
 
RAW 1938
Als tweede mochten de K3’tjes Neele, Lanthe en Sarah en podium op voor hun ongebreidelde enthousiasme waarmee ze hun act brachten. 
Als derde in de rij was het “Feest” voor “Kinderen voor Kinderen” die met het gelijknamige nummer ok nog net in de prijzen vielen. Jitte, Linde, Elise, Lucka, Bavo, Birger en Jim konden hun geluk niet op en waren met hun derde plaats erg tevreden. Ze hadden dan ook een kleurrijk en opgewekt nummer gekozen dat in de smaak viel bij jury en publiek.
 
RAW 1834
Ook de andere kandidaatjes werden niet vergeten, iedereen krijgt telkens een herinneringsmedaille die nog vele jaren gekoesterd zal worden in huiselijke kring.
 
RAW 1919

DEEL 2 – 3e en 4e leerjaar

Na de geslaagde verrassingsact van een deel van het lerarenkorps, die met “Ghostbusters” de hele zaal plat, maar de eerste rijen ook nat kregen, was het de beurt aan de jongens en meisjes uit het derde en vierde leerjaar.
 
RAW 2052
Bruno Mars, de Adonis voor de vrouwen en juryleden won het pleit met “the lazy song”. De motivatie is ons ontgaan maar het feit dat Bruno zijn broek liet zakken als zijn eigen verrassingsact zal hier niet vreemd aan geweest zijn denken we. Gelukkig nog dat hij en zijn andere apen fervente voetballers zijn van een lokale voetbalvereniging. Joren, Nell, Lucas, Kaas en Mathis maakten er in ieder geval een leuk schouwspel van dat voor veel hilariteit zorgde.
Hailey en Zoë gingen met Dolly Parton ver terug in de tijd met een nummer dat iedereen zich nog wel herinnerde. “Nine to five” werd met veel  variatie vertolkt wat hen ook de verdiende tweede plek opleverde van de jury.
Waar we dachten met Bruno Mars alles al gezien te hebben moest het ergste nog komen….
 
RAW 2099
Thijn, Dylan en Leonardo hadden “Snollebolleke” gekozen, van…. U raad het al “de Snollebollekes” , een nummer dat in een onbewaakt ogenblik plotseling de hitparades veroverde met teksten als 
 
[ Tekst is gecensureerd wegens ongepast ]
 
Het moet zijn dat carnaval al begint te leven want de Snollebollekes hadden waanzinnig veel succes, vooral toen nog een blik blote konten werd opengetrokken door de backing vocals (?)
Ze gingen dan ook met de eerste prijs aan de haal, vooral omwille van de fun en plezier dat uit hun hele optreden afstraalde op de rest van de zaal.
 

DEEL 3 – 5e en 6e leerjaar

De tweede verrassingsact van de juryleden die al jaren zaten t smachten om ook eens te mogen optreden was er een om mee te dansen. Dat moet je geen twee keer zeggen, de kinderen lieten het zich geen twee keer vragen….
 
Het vijfde en zesde leerjaar in GBS De Verrekijker zit barstensvol playback en danstalent, dat was duidelijk. Daar gaan we later nog meer van horen.
Ik zou niet graag in de jury hebben gezeten want hier en daar was na afloop wel wat kritiek op de uitslag. Gelukkig waren alle deelnemers uiterst sportief want ze hadden allemaal het beste van zichzelf gegeven en op dit hoge niveau was het echt wel heel erg moeilijk om daar winnaars of verliezers aan te duiden.
Uiteindelijk kunnen we echt wel leven met de eerste plaats die naar DJ Snake en Justin Bieder ging, De cool waarmee Bas & Kobe “let me love you” op de bühne brachten was van een abnormaal hoog niveau en moeilijk te verbeteren. Hun attitude paste perfect bij hun personages en qua lipsync zat het ook helemaal goed.
 
RAW 2200
Hanne Herrijgers die solo het nummer “Chandelier” van SIA ten tonele bracht had natuurlijk de pech dat ze echt wel voor een zeer moeilijk nummer had gekozen. Zoals elk jaar was Hanne één van de gedoodverfde kandidates op de overwinning. Haar uitvoering benaderde ook de perfectie maar de jury met nu eenmaal een keuze maken en Hanne kreeg de tweede prijs voor haar performance.
 
RAW 2137
Als derde gegadigde lagen nog zeker een drietal acts in de strijd maar uiteindelijk ging de derde prijs toch naar “24K Magic” van Bruno Mars. De bende die bestond uit Maureen, Eva, Nelle, Lien, Mirre, Julotte, Demi, Hannah, Stien, Floor en Ella haalde het voor andere toppers zoals de Spice Girls, Zara Larsson en Little Mix.
 

1rawepo camera       Fotoreportage © RAWEPO

Klik op de afbeelding hieronder voor de fotoreportage van de playbackshow met 500 foto's
 
RAW 2345
{halloween}