• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
maandag 26 september 2022
negensprong
Het heeft iets langer geduurd dan oorspronkelijk gemeld, maar sinds begin februari is fase 2 van de renovatiewerken van basisschool De Negensprong gestart. 
De oude lokalen uit de jaren ’40 waarvan de gemeente eigenaar is, krijgen een noodzakelijke opfrisbeurt.
 

Slecht geïsoleerde gebouwen

negensprong2Energetisch gezien hebben deze gebouwen al tientallen jaren aardig wat geld gekost aan de school, de huurder van de gebouwen. Zonder dakisolatie en enkel glas in de ramen is dit ook niet te verwonderen. Als je dan de huidige energieprijzen bekijkt, was en is dit verbruik niet meer te verantwoorden. Daarom dat de school samen met de gemeente naar een oplossing heeft gezocht. Die is er ook gevonden in de vorm van een grondige renovatie van de oude gebouwen, waarvan de gemeente de kosten op zich neemt. 
 

Fase 2 gestart

Ondertussen zijn de eerste werken van fase 2 van start gegaan. De ramen, de vloeren, de oude gaskacheltjes en de buitendeuren worden momenteel verwijderd. Tijdens fase 2 wordt ook het afdak aangepakt. Zo krijgt de muur van het afdak een kleurrijk jasje in de vorm van volkern- of trespabeplating. De pannen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Verder zullen de 4 klaslokalen voorzien worden van nieuwe elektriciteit en data, nieuwe verwarming, zolderisolatie, isolerend glas en nieuwe ramen. Dit moet een merkbaar verschil geven in het energieverbruik en verwarmingskosten die hieraan verbonden zijn.
Terwijl fase 2 bezig is, zijn 4 klassen ondergebracht in de lokalen aan de overzijde van de speelplaats. Het 4 de leerjaar heeft zijn intrek genomen in hun reeds gerenoveerde klaslokalen. In de voormalige eetzaal en in de pc-klas werden de 2 klassen van het 6 de leerjaar ondergebracht. Het 5 de leerjaar zit reeds vanaf het begin van de werken in het oude bibliotheeklokaal en zal daar blijven tot het einde van de werken.  
 

Grondige aanpak sanitair blok en klasmeubilair

negensprong3De toiletten werden ook grondig gerenoveerd en kunnen eerstdaags in gebruik worden genomen. Hier werden frisse kleuren gebruikt en het zal een groot verschil zijn met het oude sanitaire blok. 
Na de renovatie moeten de klaslokalen opnieuw ingericht worden. Omdat het bestaande meubilair de tand des tijds niet heeft doorstaan, moet de school hier ook extra financiële inspanningen leveren en uitkijken naar nieuw meubilair. Daarnaast moeten de lokalen voorzien worden brandvrije gordijnen.
 

Computer en IT

Verder moet er ook een nieuwe server voor het internetgebruik geplaatst worden, het computerpark vernieuwd worden… allemaal posten die nog flink wat geld zullen kosten. De school zal in functie van de financiële mogelijkheden kijken wat er haalbaar is op korte termijn. Alles in één keer wordt een moeilijke opdracht.  Dus dat wordt wellicht roeien met de riemen die men heeft.
Mensen die de school op één of andere manier willen helpen, mogen contact opnemen met de directie van de school via 014655657.